Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölü sayısı giderek artıyor: 232 ölü!

Soma'daki maden kazasına ilişkin son resmi açıklamaya göre ölü sayısı 232. Rakamlar 200'ün üstünde işçinin yangının halen devam ettiği maden ocağında olduğunu ortaya koyarken, her geçen dakika işçilerin aleyhine işliyor. Bakan hiçbir işçinin yanarak ölmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2014 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ölü sayısı giderek artıyor: 232 ölü!

Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya!

 

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir linyit madeninde dün saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Patlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.

 

Son resmi açıklamayı, bu öğlen saat 14.30 sıralarında Başbakan Tayyip Erdoğan yaptı. Soma'da incelemelerde bulunmak üzere maden sahasına giden Başbakan kayıp sayısının 232'ye yükseldiğini açıkladı.

 

Can kaybının daha artmasından korktuklarını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "57 işçimiz şu an hastanelerde tedavi altında. AFAD ekibimiz koordinasyon merkezinden hangi hastanede hangi yaralının kaldığına dair açıklama yapacak" dedi.

Bu sıkıntı ve acının beklediklerinden fazla olduğunu söyleyen Bakan "Türkiye'de şimdiye kadar yaşanan en büyük kayıp. 50 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Şimdi acımızla uğraşıyoruz. Ama bu işler bittikten sonra soruşturulma yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.