Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci apartları polis kontrolünde

“Öğrenci evi” tartışmasıyla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, apart dairelerle ilgili genelge yayınlayacaklarını söyledi. Bu tür yerlerin ruhsatı olması gerektiğini belirten Güler, “Apart dairelerinin polis tarafından kontrol edilmesi sağlanacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2013 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2013 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenci apartları polis kontrolünde
 İçişleri Bakanı Muammer Güler, "öğrenci evi" tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Güler, kısaca şu ifadeleri kullandı:

Şu ana kadar öğrencilerin kaldıkları evler, daireler veya pansiyonlarla ilgili gelen müracaatlar oldu. Değerlendirmeleri yapıldı. Olaya, terörle mücadele boyutuyla öncelikle baktık.

Özellikle üniversite öğrencilerinin kaldığı evler, yurtlar ve pansiyonlar, terör örgütlerinin ve çeşitli illegal oluşumların, hem taban kazanma hem de eleman temini açısından önemli bir kaynak olarak gördükleri yerlerdir.

Terör örgütlerinin özellikle lise ve üniversiteli gençleri kız-erkek ilişkilerini taban kazandırmakta bir araç olarak kullandıklarını görüyoruz.

Ev ya da dernek binası adı altında silah ve bomba eğitimi verildiğini gördük. Ailelerin çocuklarının nerede olduğunu bilme hakkı vardır.

Günübirlik kiralanan evlerde hukuki boşluk var. Hiçbir hukuki altyapı yoktur. Örgütler, öğrenci evi, apart adı altında yuvalanıyor. Apart dairelerle ilgili öğrenci evi, pansiyon adı altında kullanılabiliyor, suçluların saklandığı, fuhuşun yaygın olduğu yerler.

Pansiyon, yurt, öğrenci evlerinin çalışma ruhsatlarının olması lazım. Apart dairelerle ilgili bir genelge yayımlanacak. Apart daireleri kanuna ve adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre polis tarafından kontrol edilmesi sağlanacak. Hukuki boşluk varsa gerekli düzenleme yapılacak."

Kaynak: ntvmsnbc

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.