Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’ta 'Engelsiz Eğitim' projesi başladı

Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ‘Engelsiz Eğitim Projesi’nin açılışı yapıldı.     Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’ta 'Engelsiz Eğitim' projesi başladı
Muş Bedensel Engelliler Derneği tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ‘Engelsiz Eğitim Projesi’nin açılışı yapıldı.

    Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Vali Vedat Büyükersoy ve eşi Kadriye Büyükersoy, Vali Yardımcısı Fatih Demir, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu ile davetliler katıldı.

    Açılışta konuşan Vali Vedat Büyükersoy, engellilere SODES kapsamında şu ana kadar 500 bin TL destek verildiğini söyledi. ‘Engelsiz Eğitim Projesi’nin de bunlardan biri olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, “Engellilerin hiç şüphesiz ki bizden hiçbir farkı yoktur. Onlar da bu toplumun bir parçasıdır. Her sağlıklı insan, aynı zamanda birer engelli adayıdır. Hayatın ne zaman, ne getireceği belli olmaz. Bazen bir trafik kazası, bazen de farklı bir kaza türüyle her birimiz bedensel engelli olabilir, bedensel engelli potansiyeli olan bir toplumda yaşıyoruz. Onun için bu arkadaşlarımızın problemleri, sıkıntıları bizim de sıkıntı ve problemlerimizdir.” dedi.

    Geçmişte engellilerin topluma çıkartılmadığını ifade eden Büyükersoy, bunun geride kaldığını ve engellilerin de artık toplum içine çıktığını ve faaliyetlere katıldığını belirterek şöyle konuştu: “Ülkemizde toplam nüfusun yüzde 12’si civarında engelli vatandaşımız var. İlimizde de yüzde 8,5 civarında engelli vatandaşımız bulunmakta. Geçmişte bedensel engellilerle alakalı imkanların az olduğunu, hatta bedensel engellilerin toplum içine girmekten kaçtığı günleri hepimiz hatırlamaktayız. Ama son yıllarda ülkemizin ekonomik kalkınmasına paralel olarak bedensel engellilerle alakalı mali ve sosyal imkanlar artmıştır. Şu anda engellilerimizin engel oranına bağlı olarak maaş ödenmekte. Yatalak durumdaki engellilerimize bakan vatandaşlarımıza da yaklaşık 700 TL civarında ödeme yapılmakta. Bu imkanlar ülkenin ekonomik şartlarından bağımsız düşünülemez. Bütün bunlar gelişen ekonomiye paralel olarak yapılabilir hale gelmiştir ve ilimizde de 4 bin 100 evde bakım yapan vatandaşımıza ödeme yapılmakta.”

    Muş Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Bedri Korkmaz da projenin açılışını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne denk getirerek dikkat çekmek istediklerini söyledi. Geçmiş yıllarda örnek projeler hazırladıklarını anlatan Bedri Korkmaz, bugünkü projenin de bunlardan biri olduğunu ifade etti. Proje kapsamında 601 engelliye bilgisayar eğitimi, ahşap oymacılığı ve takı tasarım kursu vereceklerini vurgulayan Korkmaz, ayrıca kursiyerlere kursiyer harçlığı verileceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.