Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahrukatçılar kömür yardımlarının nakdi yapılmasını istiyor

Devletin yaptığı kömür yardımlarından şikayetçi olan mahrukatçılar, yardımların ayni değil nakdi olarak yapılmasını istiyor. Mahrukatçı Faruk Eslek ise devlet kömürlerinin havayı kirlettiğini iddia etti.Erzurum’da kömür ve odun...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahrukatçılar kömür yardımlarının nakdi yapılmasını istiyor
Devletin yaptığı kömür yardımlarından şikayetçi olan mahrukatçılar, yardımların ayni değil nakdi olarak yapılmasını istiyor. Mahrukatçı Faruk Eslek ise devlet kömürlerinin havayı kirlettiğini iddia etti.

Erzurum’da kömür ve odun satıcıları umduğunu bulamıyor. Yakutiye ilçesinde bulunan Mahrukatçılar Sitesi'ndeki esnaf, işlerin git gide daha kötüye gittiğini ifade ederek, yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını istiyor. Bu yıl satışların durma noktasına geldiğini söyleyen esnaf Mehmet Bayrak, devletin kömür yardımı yerine para yardımı yapması gerektiğini dile getirdi. Bayındır, “Kömürlerimizin tamamı Rusya Sibirya’dan ithal ediliyor. Fiyatlar normal olmasına rağmen kömüre olan ilgi git gide azalıyor. Bunun en büyük sebebi ise devletin yoksullara dağıttığı ücretsiz kömürlerdir. Bizim bu yardımın tabiî ki kesilmesi gibi bir çabamız yok. Ancak devlet yeni bir politika üreterek kömür yerine, kömürün parasını verse buradaki esnaflar da kazansa daha uygun olurdu. Mahrukatçılık günden güne eriyor. Geçtiğimiz yıllarda 5 bin ton kömür satardık, şimdi 100 ton satabiliyoruz.” dedi.

“DAĞITILAN KÖMÜRLER HAVA KİRLİLİĞİNE YOL AÇIYOR”

Mahrukatçılar Sitesi'nde yıllardır kömür satışı yapan Sedat Karataş ise dağıtılan kömürlerin hava kirliliğine yol açtığını ileri sürdü. Karataş, “Mahrukatçılar olarak bizler devletin yaptığı yardımlara karşı değiliz. Ancak burada ihmal edilen durumlar var. Devletin fakirlere dağıttığı kömürler çok kalitesiz. Bu kömürler yandığında havada kirliliğe yol açıyor. Palandöken Dağı'ndan da bu durum tüm açıklığı ile gözler önüne seriliyor. Bu kömürlerin neden olduğu kirliliği defalarca fotoğrafını çekip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yetkili bakanlıklara gönderdim. Bu kömürün çevre ve insan sağlığı açısından büyük riskler taşıdığını anlattım fakat bir sonuç alamadık. Halk kömür almak için karın yağmasını bekliyor.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.