Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Keşke bizden ders çıkarsalardı'

33 maden işçisi Şili’deki San Jose-Copiapo bakır madenindeki kazada yerin 700 metre altında mahsur kaldığında, tarih 5 Ağustos 2010’u gösteriyordu.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2014 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2014 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Keşke bizden ders çıkarsalardı'
 Hayatta olup olmadıkları bilinmiyordu. Sağ oldukları 17 gün sonra anlaşıldı. Soma’daki felaketin yaşandığı madende bulunmayan, içinde yer altında kalanlara 30 gün boyunca yetecek su, yiyecek, oksijen ve sağlık çantası barındıran yaşam odasına sığınmışlardı. Kazadan 30 gün sonra madene açılan deliklerden işçilere takviye yiyecek ve içecek sağlandı. Onları çıkarmak için özel sondaj tasarlandı ve asansör gibi çalışan bir kapsülle tek tek yeryüzüne taşındılar. Kazadan tam 69 gün sonra ilk işçi kurtarıldı. 70'inci günün son saatlerine girilirken 33 işçinin hepsi yeryüzüne kavuşmuştu.

 Kaynak: Hürriyet

Soma’daki felaket sonrasında Şili’de sağ kurtulan altı işçi ve kurtarma operasyonunda çalışan iki uzmanla konuştuk. Binlerce kilometre uzaktaki Şilili madencilerin aklı ve yüreği Soma’da. Hayatını kaybeden madenci yakınlarının acısı Copiapo’daki madencileri derinden etkiledi. Türkiyeli meslektaşları hakkında konuşurken gözleri doldu, yaşadıkları cehennemi hatırladılar ama umut mesajlarından vazgeçmediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.