Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kendi imkanlarıyla kurdu, milyonlara ulaşıyor

Liseyi bitirdikten sonra hayata atılan Tolga Türkmen, şuan sesini, şiirlerini kurduğu 'Noksanlar Kenti Radyo' ve çıkardığı Lavinya dergisi ile milyonlarca insana ulaştırmayı başarmış durumda.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2020 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendi imkanlarıyla kurdu, milyonlara ulaşıyor

Liseyi bitirdikten sonra hayata atılan Tolga Türkmen, şuan sesini, şiirlerini kurduğu 'Noksanlar Kenti Radyo' ve çıkardığı Lavinya dergisi ile milyonlarca insana ulaştırmayı başarmış durumda.

Tolga Türkmen adlı genç, lise eğitiminden sonra bir çok zorluktan geçerek yep yeni bir bir alan ile hayata atıldı. Hayatın çeşitli engebelerini aşan Türkmen, şimdilerde en büyük hayalini gerçekleştirerek iş yaşamını sürdürüyor. Bu bağlamda kurduğu radyo ile dergi ile güzel işlere imza atıyor.

İşte Tolga Türkmen’in kendi ağzından hayat hikayesi ve başarının sırrı….

Ben Tolga Türkmen 1994 doğma büyüme İstanbul’dayım, Kendimden bahsetmek gerekirse, Okul hayatında çok başarılı olamamış, okulu pekte sevemeyen biriydim. Bu yüzden liseyi bitirdikten sonra okumama kararı aldım, Okul okumayacağımı duyan çevremdekilerin ilk tepkisi okumadan bir şey olamazsın, okumayanları görüyoruz gibi sözler söylediler. Anlayacağınız dakika 1 gol 1 birçok işte çalıştım kolay kolay iş değişen biriside değilimdir zaten, çok sabırlı bir insanımdır. Dediğim gibi derslerim hiç iyi değil ve okula ailem çağırılırdı sürekli, Tolga derslerde çok konuşuyor diye, Ders çalışmıyor gibi şeyler söylerdi öğretmenlerim.  1 Gece bir şiir dinledim ve o gece bende yazabilirim düşüncesi belirdi kafamda ve karalamaya başladım bir şeyler.

Dinlemiş olduğum şiir Ahmet Selçuk İlkan'a ait bir şiirdir.

'' Çocuktum ;

Yaşam bir yağmur gibi düşerdi avuçlarıma,

Büyüdüm ;

Şimdi hep çocukluğum geliyor aklıma.. ''

Çekinken bir insanımdır, hala konferanslara gittiğimde,

Ya da bir toplulukta konuşurken çekinirim ilk yarım saat kendime gelmek için uğraşırım.

Çalıştığım süreçte aklımda sorular beliriyordu, Ne kadar çalışarak devam edecektim?

Ne kadar daha sevmediğimiz işlerde çalışacaktık? Bence adım atamadığımız sürece ölene kadar... O dönemlerde yazdıklarımı gazeteler, dergiler gibi platformlarda yayınlamak için mailler, mesajlar yollar cevap alamazdım hiçbirinden olumsuz bile. Radyolara başvurdum, en büyük radyosundan en düşük radyolara kadar yazdım, aradım, gittim. Herkesin ortak cevabı diplomaydı, üzerinizde adınızın soyadınızın yazmadığı, bölümünüzün yazmadığı bir kağıt olmadığı sürece, hiçbir hayalinizi gerçekleştiremezsin. Benim anladığım buydu... Çevrem zaten okumadığım için hep konuşuyordu, birde böyle sevdiğim işlerden, heveslendiğim işlerden sırt dönülünce iyice sıkışıp kaldım bir Karanlık oda'ya aslında... Bir şeyleri değiştiremezdim belki ama, kendim için daha iyi şeyler yapabilirim diye düşündüm. Bu yüzden daha çok çalıştım para biriktirdim, daha çok çalıştım hayallerime sarıldım. Anlattığım zaman kimisi güldü, kimisi daha cümlem bitmeden malesef susturdu gitti. Kırgın değilim, kızgın değilim. Onların umursamayışları beni daha da başarılı bir adam yaptı sağolsunlar..

Dedim ya çekingen, toplum önünde konuşamazdım diye, dedim bir platform yapalım, Buradan insanlara seslenelim, İnternetin olduğu her yere, Noksanlar Kenti Radyo'yu kurdum. Çevrem hemen atağa kalktı, yapamazsın, tutmaz gibi. konuşamazsın, millet bunun okulunu okuyor iş bulamıyor diyerek beni yıkmaya çalıştılar fakat daha da çok kamçıladılar. İlk yayınım dün gibi aklımdadır. Şimdi ülkeler arasında kulak verilen, çeşitli uygulamalarda olan 5 yıllık güzel, düzgün bir radyoyuz.. Sonra herkesin yazabileceği, kapısının sonuna kadar açık kalacağı dijital bir dergi kurduk. Çeşitli kategorileri ile, her şehirden 20 - 25 yazarlarımızla Lavinya'da devam ediyoruz. Dergimizin ilk adımı, Hiçbir başvuruyu sınıflandırmayacağız. Yazısının güzel, kötü, idare eder diye ayırmadan yaşının kaç olduğuna bakmadan bir şans bile olsa vereceğiz. Şubat 2019'da bu yana güzel bir şekilde ilerliyoruz daha da iyi olacağız umarım.

Hayallerinize inanın,

Hayallerinizi başarmak için, size inanmayanları hayatınızdan çıkarın.

Bu kent'in en sessiz sokaklarında bile bir umut vardır muhakkak ... diyerek hayali olanların hayalleri için çaba sarf etmelerini öneriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.