Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kağnıcı: Önceden kar yağışının geleceği bilindiği halde, belediye önlem almadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, "Önceden kar yağışının geleceği bilindiği halde, belediye önlem almadı. İlimizi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte belediyenin yeterli derecede önlem almaması...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, "Önceden kar yağışının geleceği bilindiği halde, belediye önlem almadı. İlimizi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte belediyenin yeterli derecede önlem almaması nedeniyle ulaşımda yaşanan aksamalarla vatandaşların mağdur edildi." dedi.

Kağnıcı, "25 Kasım Salı sabahı başlayan kar yağışı, Karamanımızın son yıllarda yaşadığı en yoğun kar yağışı olarak görülmektedir. Kar yağışı yeraltı sularımızın tükendiği bu yıllarda halkımızı mutlu etmiştir. Ancak Karaman Belediyesi kar yağışına hazırlıksız yakalanmış ve bu vatandaşlarımız için çileye dönüştürmüştür. Teknolojinin imkânlarının üst düzeyde kullanıldığı günümüzde, meteoroloji bizlere bu kar yağışının geleceğini günler öncesinden haber ederken ilimizi yöneten idareciler neden önlem almamıştır, bilime, ilime itibar edilmemekte midir? Karaman'da yaşayan insanlarımız ön görüsüzlük ve günü birlik çözümler üretenler tarafından zor durumda bırakılmışlardır. Belediyecilik, asfalt, kaldırım, park ve medyaya servis edilen haberlerden ibaret değildir. Belediyecilik kentte yaşayan insanların sosyal ve ekonomik hayatlarını, yaşantılarını huzur içerisinde yürütmelerini sağlamaktır." şeklinde konuştu.

"Kışın kapıyı çaldığı günlerde şehrin merkezinde öngörüsüz, göz boyamak için yapılan çalışmalar zaten sıkıntılı olan çarşı trafiğini, bu yersiz ve zamansız uygulama ile Arap saçına dönüştürmüştür." diyen CHP İl Başkanı, "Bir de karın yarattığı keşmekeş eklenince Karaman trafiği felç olmuş ve insanlarımıza maalesef çile olarak dönüş yapmıştır. 25 Kasım akşamı kentin ulaşabildiğimiz noktalarında incelemelerde bulunduk, birçok yerde belediyenin çalışmalarına rastlamadık ya da yapılan çalışmalar çok yetersizdi, insanlarımız kenti yönetenler tarafından yalnız bırakılmışlardır. Kar mucizesi, işe gitmek isteyen emekçiler ve sabah TEOG sınavına girecek öğrencilerimiz ve anne babaları için zulüm olmuş sınavlarını kaçıranlar ve geç girmek zorunda kalanlar olmuştur. Servis araçları, kamyonlar, araçlar yollarda mahsur kalmışlardır. Vatandaşlarımız evlerine gitmekte güçlük çekmişlerdir, resmi açıklamada Karaman halkının araçlarına kışlık lastik ve zincir takmaları tavsiyesinde bulunmaktan başka hiçbir çözüm getirilmemiştir. Karamanlılar, sosyal belediyeciliğe olan özlemlerini iki gündür yaşanılanlar ile daha çok hissetmişlerdir. Her türlü imkâna sahip olduğunu söyleyen 'itibar' sahibi iktidar olup bitenleri sadece uzaktan izlemektedir. Kar yağışı nedeniyle TEOG sınavına giremeyen öğrencilerimize, zarar gören tüm esnafımıza ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yetkilileri görevlerinin başına ve gereğini yapmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.