Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmar usulsüzlüğünden AK Partili eski meclis üyelerine soruşturma açıldı

Şanlıurfa Belediyesi AK Partili eski meclis üyeleri hakkında imar usulsüzlüğünden soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, 23 eski meclis üyesi hakkında soruşturma izni verirken eski Belediye Başkanı, AK Partili mevcut Milletvekili Ahmet...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa Belediyesi AK Partili eski meclis üyeleri hakkında imar usulsüzlüğünden soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı, 23 eski meclis üyesi hakkında soruşturma izni verirken eski Belediye Başkanı, AK Partili mevcut Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba için soruşturma izni vermedi. Eski meclis üyesi Mehmet Cafer, Fakıbaba’ya da soruşturma izni verilmesi için Danıştay’a başvurdu.

Şanlıurfa Belediyesi eski meclis üyelerine soruşturma açıldı. AK Partili eski meclis üyelerinin Dağeteği, Ulubağ, Büyükhan, Hayati Harrani, Akçamescit ve Kamberiye mahallelerinde şahısların menfaatine imarda usulsüzlük yaptığı iddia ediliyor. Park için ayrılan alanların şahıslara devredildiği, kamu alanlarının yine şahıslara devredilerek kamu zarara uğratıldığı ileri sürülüyor.

Müfettişlerin yaptığı incelemede, bazı alanlarda spor tesisi alanı kaldırılarak sosyo-kültürel tesis ve ticaret alanına dönüştürüldüğünün bunun için ilgili bakanlıkların iznine bile başvurulmadığını tespit edildi. Yine Müfettiş raporlarına Ulubağ mahallesinde bin 623 metrekareliK Park alanının şahıslar menfaatine konut alanına, bir fabrikaya yakın bulunan başka bir park alanının da sanayi alanına dönüştürüldüğü yansıdı. Akçamescit Mahallesinde de kültür alan tesisi olaraK Planlanan bir bölgenin ise Dini ve Ticari alana dönüştürüldüğü öne sürülüyor.

Şikayet üzerine mülkiye müfettişleri inceleme yaptı. Müfettiş raporu doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istendi. Bakanlık 23 AK Partili eski meclis üyesi için soruşturma izni verdi. Ancak Bakanlık dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba için soruşturma izni vermedi.

'MECLİS GÜNDEMİ BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN BELİRLENİRKEN SORUMSUZ TUTULAMAZ'

Saadet Partisi eski meclis üyesi Mehmet Cafer ise İçişleri Bakanlığı’nın Fakıbaba için soruşturma izni vermemesine itiraz etti. Danıştay 1. Daire Başkanlığına itirazda bulunan Mehmet Cafer, Fakıbaba’nın da soruşturmaya dahil olmasını istedi. Cafer, dilekçe ile Danıştay’a yaptığı başvuruda, “Her ayın ilk günündeki belediye meclis gündemi belediye başkanı tarafından belirlenerek en az üç gün önceden üyelere bildirilir. Mevzuata aykırı olan bu usulsüzlükleri meclis gündemine alma yetkisi sadece belediye başkanındadır. Dolayısı ile yapılan usulsüzlüklerden belediye başkanı da sorumludur. Fakıbaba, bahsi geçen işlemleri meclis gündemine almak ve veto etmemek sureti ile görevini kötüye kullanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Cafer, Danıştay’dan, içişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni verilmemesi kararının kaldırılmasını ve iptalini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.