Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GENİŞ HABER: Köprü inşaatında iskele çöktü:3 ölü

Beykoz’da yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü (3. Köprü) Anadolu Yakası çevreyoluna bağlayan viyadük inşaatında iskele çöktü. Meydana gelen kazada 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralandı. Çok sayıda işçi de viyadüğün...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2014 03:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2014 03:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GENİŞ HABER: Köprü inşaatında iskele çöktü:3 ölü
Beykoz’da yeni yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü (3. Köprü) Anadolu Yakası çevreyoluna bağlayan viyadük inşaatında iskele çöktü. Meydana gelen kazada 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralandı. Çok sayıda işçi de viyadüğün üzerinde mahsur kaldı.

Olay 21.30 sıralarında Beykoz Çavuşbaşı’nda 3. Boğaz Köprüsü'nü Anadolu Yakası otoyoluna bağlayan Viyadük 35 ‘de meydana geldi. İddiaya göre viyadüğe beton dökme çalışmaları sırasında iskele, bilinmeyen bir sebeple çöktü. O sırada viyadük üzerindeki iskelede çalışan üç kardeş Lütfü Bulut (48), Yaşar Bulut (50) ile Sonay Bulut (42) ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi, yaklaşık 50 metre yükseklikten toprak zemine düştü. Çok sayıda işçi ise viyadüğün üzerinde mahsur kaldı. Şantiyedeki işçilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kısa sürede olaya müdahale ederek göçük altında kalanları kurtarma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından göçük altında kalan dört kişiden Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve ismi öğrenilemeyen işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Göçükten yaralı olarak çıkarılan Sonay Bulut ise ambulansla Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Mahsur kalan 11 işçi ise itfaiye merdiveni yardımıyla kurtarılarak viyadükten indirildi.

Ölen Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut'un amcasının oğlu olduğunu söyleyen İsmail Bulut, olayın ihmal sonucu kaynaklandığını belirterek, " Evde oturuyordum. Olayı televizyondan öğrendim. Amcamın oğluna telefon ettim. Ben yaralıyım, kardeşlerim öldü dedi. Bende geldim buraya baktım iskele yapmışlar, nerden baksan 40 metre iskeleyi sorunsuz şekilde yapmışlar hiç bir güvenlik önlemi yapmamışlar. Beton dökerken göçme meydana gelmiş. Ölenlerin ikisi kardeş bir kardeşte yaralı. Yaklaşık 6 aydır bu işi yapıyorlar" dedi.
Ölen işçilerin cenazeleri ilk incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.