Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engin Alan tahliye oldu, çok sert konuştu

Balyoz davasında tutuklu bulunan MHP milletvekili Engin Alan Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının ardından tahliye oldu. Alan cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engin Alan tahliye oldu, çok sert konuştu
İşte Engin Alan’ın sözlerinden satır başları:

Önce teşekkür ediyorum. Birinci söyleyeceğim şu: Anayasa mahkememiz verdiği bu karar ile iki şey yaptı. Özel yetkili mahkemelerin yaptıkları hukuksuzluklar sonunda yerlerde sürünen Türk yargısının itibarını adına yargı erkini kullandığı Türk halkına iade etti.
İkinci olarak.. Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayar isek hayatlarını sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur.

Bu alçaklığı yapan planlayan destekleyen ne kadar namussuz varsa bunlar bu ülkenin vicdanlı onurlu yargıçlarının karşısına oturup hak ettikleri cezayı alana kadar sürecek.

Üçüncü olarak… Biz içerideyken hiçbir şekilde cevap verme imkanımız yokken başta TV’de, gazetelerde bir anamıza küfür etmeyen utanmazlar dahil herkese sıfatı, mevkii ne olursa olsun söyleyecek sözümüz vardır. Ve zamanı geldiğinde bu sözleri herkes duyacaktır.

Allah ölmüş arkadaşlarımıza rahmet hastalarımıza şifa versin bu zor ve çileli süreçte çile çeken ailelerimiz fedakar avukatlarımız Türk milletinin bize inan tüm fertlerine, partimizin genel başkanına milletvekillerine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

SALI GÜNÜ MECLİS'E GİDECEK

Engin Alan cezaevinden ayrıldıktan sonra geldiği evinin önünde de konuştu. Alan burada yaptığı açıklamada Salı günü MHP grup toplantısına katılacağını söylerken, "Ne zaman yemin edeceğime başkası değil ben karar vereceğim" dedi.






ÖZDEN ÖRNEK TAHLİYE OLDU


Tahliye kararının ardından Silivri Cezaevi'nde ilk ayrılardan biri de Emekli Oramiral Özden Örnek oldu. Cezaevinden otomobille ayrılan Örnek, "Çok mutluyuz, başka da söylenecek birşey yok" dedi.

Emekli Hava Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Silivri Cezaevi'nde tahliye oldu. Nogaylaroğlu cezaevinin önünde kısa bir açıklama yaparak, "Başta ailelerimize, avukatlarımıza ve bizleri destekleyen Türk halkına teşekkür etmek istiyorum. Burada 3 sene kalmamız çok önemli değil. Önemli olan bunun sonucunda Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olmasıdır. Burada ulunduğumuz süre içinde Silivri'de bize bir aile ortamı yaratan cezaevi yöneticilerine ve bütün görevlilerine ve sağlık faaliyetlerinin tümünü aksamdan yürüten başta Silivri Devlet Hastanesi olmak üzere, İstanbul'da ki hastanelere, doktor ve sağlık personeline teşekkür ediyorum. Tabi ki de Jandarmamıza 'da teşekkür ediyorum" dedi.

Asker olarak, 3-5 sene evinden ayrı kalmanın önemli olmadığını belirten Nogaylaroğlu, "Evimizden ayrı kaldık. Bunu da o şekilde kabul ediyorum. Ama bunun sonucunda Türk halkı mutlaka gelecekte emniyet içerisinde olmalı. Bunun sonucunda ders alıp geleceğimizi çok daha iyi şekilde kurmamız gerekiyor. Bu kararın alınmasında siyasi askeri kimin emeği varsa, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi dahil olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.