Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü, aslında hâlâ Aksaray Valisi

HSYK tarafından hakkında inceleme kararı verilen İstanbul Emniyet Müdürü Altınok'un kararnamesi 20 gündür çıkmadı. Altınok aslında resmen Aksaray Valisi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2014 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2014 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet Müdürü, aslında hâlâ Aksaray Valisi
  HSYK tarafından hakkında inceleme kararı verilen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un kararnamesi 20 gündür çıkmadı. Yasal mevzuata göre halen Aksaray Valisi olan Selami Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini de yapıyor.
Gazeteport'un haberine göre, Altınok, Aksaray Valiliği ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün resmi internet sitelerinde de hem Aksaray Valisi, hem de İstanbul Emniyet Müdürü olarak görünüyor.

Eski Isparta Valisi ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise Altınok'un İstanbul Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmesinin hukuk dışı olduğunu söyledi. Öner, ''Aksaray Valisi'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanmasına ilişkin kararname çıkarılmadı. Valilerle ilgili kararnameyi Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanının imzalaması gerekiyor. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanının onayı yok'' dedi.
Altınok, 17 Aralık operasyonu sonrası görevden alınan Hüseyin Çapkın'ın yerine, 19 Aralık 2013'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı.

(Radikal)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.