Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır polisi, evin zeminine bidonlarla gömülmüş uyuşturucu hapları buldu

Diyarbakır polisi, torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlediği son yılların en büyük operasyonunda şehir merkezlerinde bazı evlerin altında toprağa gömülü esrar ve sentetik uyuşturucu haplarını ele geçirdi. Operasyonda...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır polisi, torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlediği son yılların en büyük operasyonunda şehir merkezlerinde bazı evlerin altında toprağa gömülü esrar ve sentetik uyuşturucu haplarını ele geçirdi. Operasyonda 120 kiloya yakın esrar maddesi ile 10 bin 341 ekstazi hap bidonların içinde toprağa gömülü halde bulundu.

Diyarbakır Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonu Emniyet Müdürü Recep Güven yönetti. Sur ve Bağlar ilçesinde 800 polisin katılımıyla eş zamanlı yapılan operasyonda 51 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bir yıldır takip ettiği sokak satıcılarına bu sabah 06.00'da operasyon yapıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in yönettiği hava destekli operasyonda Diyarbakır'da 79 ev, 22 işleri ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir ev olmak üzere toplam 102 yerde eş zamanlı operasyon yapıldı. Şüphelilerin kaçmaması için havadan destek sağlanan operasyonda çok sayıda dedektör köpek kullanıldı. Hassas burunlar bazı ikamet ve metruk binalarda esrar bulunmasına yardımcı oldu. Sur ilçesindeki tek katlı evlerde yapılan aramalarda zehir gömülerine rastlandı. Polisin kazma kürekle kazdığı topraktan çok sayıda bidon bulundu. Bidonların içinde ise poşetlere sarılı halde 10 bin 341 tane sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Başka bir evde yapılan aramada ise detektör köpeklerin belirlediği bazı bölgeler kazıldı. Kazıda sokakta satılacak hale getirilmiş yüzlerce ‘fişek’ esrar ele geçirildi. Geçen yıldan beri devam eden planlı ve projeli çalışma kapsamında daha önce ara yakalamaların da olduğu öğrenildi. Bugün gerçekleştirilen operasyonda ise 87 kilo 22 gram toz esrar, 26 kilo 54 gram kubar esrar, 465 plaka esrar, 10 bin 341 sentetik uyuşturucu hap, 1 av tüfeği, bir tabanca ile 194 mermi, esrar satımında elde edildiği tespit edilen 22 bin 600 TL ele geçirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.