Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dershaneyi KCK'ya benzeten Atalay'dan hemşehrileri özür bekliyor

Ardahanlı sivil toplum örgütleri dershaneleri KCK'ya benzeten AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’a tepki göstererek, özür dilemeye davet etti.Ardahan'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), dershanelerin kapatılması kadar,...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dershaneyi KCK'ya benzeten Atalay'dan hemşehrileri özür bekliyor
Ardahanlı sivil toplum örgütleri dershaneleri KCK'ya benzeten AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’a tepki göstererek, özür dilemeye davet etti.

Ardahan'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), dershanelerin kapatılması kadar, dershaneleri KCK'ya benzeten milletvekilleri Orhan Atalay'a da tepkili. STK'lar adına konuşan Ardahan Eğitimciler Derneği Başkanı(AREDER) Ufuk Bay, milletvekili Atalay'ı bu konuşması nedeniyle özür dilemeye davet etti.

Kendisi de Atalay gibi ilahiyatçı olan ve bir okulda öğretmenlik yapan Ufuk Bay, "Türkiye’nin her yerinden gelmiş öğretmenleri KCK’ya benzetmesi, bununla alakalı teşbih yapması bizi hakikaten kalben kırdı. O haberi okuduktan sonra, sabaha kadar uyuyamadım. Sayın vekilimizi cep telefonundan defaatle arayıp, kendi ağzından bu konuşmaların doğru olup olmadığını duymak istedim. Maalesef bugüne kadar danışmanına ancak ulaşabildik. Bize geri döneceklerin ifade ettiler, halen arayan soran olmadı. Nihayetinde, bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldık. Yine de bizi bu konu hakkında arayıp bilgilendirirse çok sevinirim." dedi.

Ardahan İmam Hatip Okulu'nu birinci veya ikincilikle bitirmesine rağmen üniversiteyi kazanamadığını, dershaneye giderek; üniversite okuma fırsatı bulduğunu aktaran Bay, konuşmasını şöyle konuştu: "Biz dershaneleri kesinlikle okullara alternatif bir eğitim kurumu olarak düşünmüyoruz. STK'lar olarak, biz dershanelerin MEB’in okullarında eksik olan yerleri tamamlayıcı bir kurum olarak görüyoruz. Milli Eğitim'deki öğretmenlerimiz çok kaliteli, okullarımız da güzel, okullarımız da kaliteli amma velakin çocuk; günde 8 saat içerindeki eğitim sisteminde kendini bunları tam anlayamayailiyor. Tamamlanmayan eksik kalan yönleri hafta sonları ve akşam etütleriyle tamamlıyor."

Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın Göleli olması nedeniyle buradan bir örnek veren AREDER Başkanı Ufuk Bay, "Sayın Atalay, ilçe halkının maddi durumunun zayıf olduğunu iyi bilir. Göle'de bir dershane var. Dershane ücreti olan 800-900 TL'yi veremeyen ailelerimiz var. Özel okula çevrilmesi durumunda; 10-15 bin TL'yi vermeleri hiç mümkün değil. Bu durumu sayın vekilimiz bizden daha iyi biliyor." şeklinde konuştu.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.