Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Çok nüfus, nitelikli ise korkulmalıdır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nüfusun çok olmasının bir korku olmadığını belirterek, nüfusun eğitimle birlikte nitelikli ise o zaman bir güç olduğu ve korkulması gerektiğini açıkladı. Gül, nüfusun niteliksiz ise bir de sayısı çok fazla...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Çok nüfus, nitelikli ise korkulmalıdır
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nüfusun çok olmasının bir korku olmadığını belirterek, nüfusun eğitimle birlikte nitelikli ise o zaman bir güç olduğu ve korkulması gerektiğini açıkladı. Gül, nüfusun niteliksiz ise bir de sayısı çok fazla ise o zaman yük olduğunu açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Melikşah Üniversitesi’nde beşinci akademik yıl açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, burada işadamları, öğrenciler, akademik personele hitaben konuşma yaptı.

    Üniversite öğrencileri mini bir konser verdi. Daha sonra bir üniversite öğrencisi konuşma yaptı. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat konuşma yaptı. Üniversite hakkında bilgiler verdi. Ardından Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak konuşma yaptı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

    "MELİKŞAH ADINI DÜNYAYA DUYURMAYI BAŞARDI"

    Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Melikşah Üniversitesi’nin 4-5 yıl önce açılışını yaptığını hatırlatarak, “O zaman tek bir bina vardı. Şimdi bina çok. Dünya üniversitesi olma, başka ülkelerinden öğrenciler gelmesi, üniversite olunması için araştırmalar yapılması, gelişmelere verilen ağırlıklar, ayrıca aldığınız başarılarla bütün bunlar, üniversitenin kuruluşundaki amaçlarına adın adım yaklaşmakta ve başarılı olduğunu göstermektedir. Üniversitenin bu hale gelmesinde şüphesiz birçok kişinin katkısı vardır. Başta Boydak ailesi, Hacı beye çok teşekkür ediyorum. Hayırseverlere teşekkür ediyorum. Kamu yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Üniversitenin bu hale gelmesindeki katkılarından dolayı. Tebrik ediyor. Takdir ediyorum.” dedi.

    “Kayseri üniversite kenti oldu” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Erciyes Üniversitesi’nin yarım asırlık olduğunu belirterek, “Melikşah Üniversitesi hemen arkasından geldi. Nuh Naci Yazgan geldi. Benim adımı taşıyan AGÜ’de dördüncü üniversite oldu. 2 vakıf 2 devlet üniversitesi oldu. Şehre gelen yabancı bilim adamları ve öğrencileri de şehrin kültür anlayışı, sosyal havasını çok geliştirmektedir. Şehirler bunun da kıymetini bilmesi gerekir.” diye konuştu.

    "NÜFUSUN ÇOK OLMASI BİR GÜÇ DEĞİLDİR"

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelere önem verdiğini dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, ileri gitmesinin esas lokomotifi insan gücüdür. İnsan gücü nüfusun büyüklüğü ile ifade edilmez. 80 milyon nüfus var bu bir güçtür. Ama 80 milyon nüfus nitelikli ise çok daha büyük bir güçtür. Nitelikli değilse yüktür. O nedenle nüfus değerlendirmeleri yanlıştır. Büyük nüfustan korkarlar. Eğer nüfus vasıflı gelişiyorsa o zaman korkulmalıdır. Ama nüfusun bir katkısı yok ve çok tüketiyorsa o zaman yüktür. Nitelikli bir nüfus varsa nüfusun büyüklüğü gerçekten güçtür. O ülkenin en büyük değeridir. Nüfusun nitelikli olması eğitimden gezer. İlkokul öncesinden üniversiteye kadar devam eden ve esas şekillenmenin olduğu yer üniversitelerdir. Burada meslekler ortaya çıkar. Herkes hayatta hangi yönde katkı yapacağını burada karar verir. Üniversite eğitimleri o nedenle çok önemlidir.”

    "TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELERDE YETİŞEN GENÇLER DÜNYANIN HER YERİNDE İŞ BULMALIDIR"

    Ziyaretlerinde hep dikkat çektiği noktanın üniversite eğitimlerinin kalitesini yükseltmek olduğunu anlatan Gül, “İster İstanbul’da, ister Kayseri’de ister Türkiye’nin hangi şehri olursa olsun yetiştirdiği öğrenci dünyada rekabet edebilecek, her yerde iş bulacak bir nitelikte olmalıdır. Yoksa 4-5 yılını bu güzel binalarda geçiren insan olarak kalırlar. Burada eğitim önemlidir. Ve hayat boyu kendilerini nasıl eğiteceklerinin yolunu göstermelisiniz. Bilgi herkese açıktır. En meşhur üniversitenin hocaları derslerini internet üzerinden vermektedir. Açmaktadır. Herkes herhangi bir üniversiteye kayıt olmadan dünyanın en meşhur hocalarını bilgisayarda takip edebilirsiniz. Bilgi açık. Herkese açık. En büyük devrim bu. Burada üniversitelerde bilgilerin öğrencilere nasıl iletileceğini öğretmek gerekir.” şeklinde konuştu.

    "İŞADAMI ÖĞRENCİNİZ VAR"

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, okumayı çok arzulayan bir iş adamının Melikşah Üniversitesi’nin öğrencisi olduğunu belirtti. Hacı Boydak’ın bu gayretlerini tebrik eden Gül, “Burada herkes üniversitenin kıymetini bilmelidir. Çok değerli öğrencileri, akademisyenleri ve üniversitenin başarılı olması için çalışan hayırseverleri var. Bu çok önemlidir. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversiteye katkıda bulunan hayırseverlere plaket verdi. İşadamı Hacı Boydak’ın plaketini eşi Şahnur Boydak’a verdi. Ardından yeni hizmet binalarının açılışı toplu olarak yapıldı. Daha sonra toplu fotoğraf çekildi ve tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.