Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CNN Int. muhabirine canlı yayında müdahale

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson ve yanındaki kameraman arkadaşı Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından alıkonuldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2014 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CNN Int. muhabirine canlı yayında müdahale
 CNN International için Gezi Parkı direnişinin yıldönümü nedeniyle Taksim’de yaşanan gelişmeleri aktaran muhabir Ivan Watson, canlı yayında ABD ’deki spikerin sorularına yanıt verirken birden arkadan yaklaşan bir sivil polis tarafından engellendi.

İngilizce olarak “Bir dakika” diyen polis, “Gazeteci misiniz? Gelin lütfen. Pasaportunuzu görebilir miyiz? Hangi kanal? Pasaportunuz nerede?” diyerek Watson’un yayınını durdurdu. Muhabir ise CNN için çalıştığını söyleyerek ekrana basın kartını gösterdi. Ancak polis “Bizimle gelin” diyerek muhabiri zorla götürdü. Watson da bu esnada ekrana “şu anda gözaltına alınıyoruz” dedi. Bu arada bazı polislerin tartakladığı Watson’ın “tekmelendim” dediği duyuldu. Bu görüntüler CNN canlı yayındayken saniye saniye ekranlara yansırken merkez stüdyodaki spiker “Umarım ekibimiz güvendedir” diyerek haberi sonlandırdı.

Bir süre alıkonulan ve kimlik-pasaport göstermesi istenen Watson bu belgeleri gösterdikten sonra salıverildi.

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson serbest bırakıldıktan sonra Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"Türk polisi CNN ekibini 1 buçuk saat sonra serbest bıraktı. Gözaltına alınırken tekmeleyen polis adına başka bir polis özür diledi."

"Türk polisine benim başbakanlık tarafından verilen basın kartım yeterli gözükmedi. 'Çok fazla sahtesi var' dedi ve pasaportumu istedi."

EMNİYET’TEN AÇIKLAMAS

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden, konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Polis CNN International muhabiri Ivan Watson’u gözaltına aldı’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili şahıs yapılan denetimlerde pasaportunu ibraz edememiş, bilahare pasaportunu getirmesi üzerine hakkında başkaca bir işlem yapılmamıştır.”

(Radikal)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.