Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınar ağacı için dükkanının tavanını deldi

Hatay’ın Defne ilçesinde bir kişi, ipek üretimi yaptığı dükkanında büyüyen çınar ağacına zarar vermemek için iş yerinin çatısını çınar ağacının ölçülerine göre delerek, ağacın büyümesine izin verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2015 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çınar ağacı için dükkanının tavanını deldi
  Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’nde el işi ipek ürünler üreterek satan Burhan Murat Eskiocak, 1900’lü yılların başında büyük dedesi tarafından dikilen çınar ağacına zarar vermemek için iş yerinin çatısını deldi. 1993 yılından bu yana iş yerinin içinde yer alan ve her yıl daha da genişleyen çınar ağacının bakımını üstlenen Eskiocak, çınar ağacının 4 kuşaktır ailesince bakımının yapıldığını söyledi.
  Daha önce babasının işlettiği iş yerini 22 yıldır çalıştıran Burhan Murat Eskiocak ağaç ve doğa sevgisinin ailesinde bir gelenek olduğunu belirtti. 22 yıldır iş yerinin içinde kökü bulunan ve çatısından dışarıya doğru uzanan 120 yıllık çınar ağacının bakımını üstlendiğini aktaran Eskiocak, ağacın yıllık bakımından mantar temizliğine kadar her şeyiyle ilgilendiğini kaydetti.
  Eskiocak, “1993 yılından beri hem iş yerimizle hem de çınar ağacımıza zarar vermeden bakıyoruz. Ağaç 1900’lü yıllarda dikildi, rahmetli dedem dikti bu ağacı. 22 yıldır bu ağacın her türlü bakımını kendim üstlendim. Gerek yıllık bakımını, gerekse mantar temizliğini kendim yapıyorum. Çınar iş yerinden önce buradaydı, biz çınar ağacına zarar verilmeden dükkanı yaptık. Zaten ağacın genişleme payı var, yaparken iş yerini ağacın büyüme katsayısını hesaplayıp öyle yaptık. Sadece altta sıkıntı oluyor, onu da her 3-4 sende bir fayansları kaldırıp onları da değiştiriyoruz” dedi.
  Çınar ağacının zarar görmemesi için iş yerindeki ürünlerini teşhiri amacıyla ağaca sarılan çelik halatta sergileyen Eskiocak, “Dekor olarak kullanıp üzerine bir şeyler asmak istedik fakat çivi çakmaktansa halatın içinde çelik var, ona çakıyoruz çivileri. Benim için vatandaştan gelen tepki önemli değil, ben doğa aşığı bir insanım, ağaçları severim, bugüne kadar bırakın kesmeyi zarar vermeyi bile düşünmedik” diye konuştu.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.