Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Özel 20 gün önce Meclis'te uyarmıştı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma'da facia bölgesinde incelemede bulundu ve korkunç rakamı açıkladı: Felakette hayatı kaybeden işçi sayısı 350’ye yaklaştı...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2014 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 CHP'li Özel 20 gün önce Meclis'te uyarmıştı

 

Özel bir de hatırlatmada bulundu ve MHP ve BDP’nin desteğiyle Soma’daki madenlerin incelenmesi için Meclis komisyonu kurulmasını önerdiklerini, bu önergenin 20 gün önce reddedildiğini söyledi. CHP’li Özel “Manisa milletvekilleri olarak bıktık artık cenazeye gitmeye. Bu konuya TBMM, hatta Devlet Denetleme Kurulu el koysun” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

 Kaynak: Hürriyet

20 GÜN ÖNCE REDDEDİLDİ

Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Soma’daki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. MHP ve BDP’nin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi.

  BIKTIK ARTIK CENAZEYE GİTMEYE

Her gün işçi hayatının tehdit altında olduğuyla ilgili ihbarlar alıyoruz. Bu kadar ağır bedel ödedikten sonra olmamalıydı. Meclis’in hatta DDK’nın el koyması gerekiyor. Biz Manisa milletvekilleri olarak bıktık madenci cenazesine gitmeye. Bu acıya ne bizim ne ailelerin yürekleri dayanmıyor.

CHP'Lİ VEKİLDEN ÜZEN AÇIKLAMA

Maden faciası ile ilgili Soma'da dincelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Türkiye’nin en büyük maden kazası ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

KORKUNÇ RAKAMLAR

Felakette hayatı kaybeden işçi sayısının 350’ye yaklaştığı bilgisini veren Özel, “Dünyanın sayılı, Türkiye’nin ise en büyük maden kazası ile karşı karşıyayız. Bizzat madende görev yapan yetkililerden aldığım resmi bilgiye göre ölü sayısı 350’ye yaklaştı” dedi.

TAHLİYE EDİLMEYENLER VAR

205 işçiye ait naaşların bir soğuk hava deposunda tutulduğunu, maden içinde hazırlanmış 70 naaş daha bulunduğunu kaydeden Özel, “Buna ek olarak cesedine ulaşılmış ancak tahliye edilmemiş 60–70 ceset daha var. Bu bilgileri verirken içim kan ağlıyor ancak gerçekler bunlar” diye konuştu.

 SİGORTASIZ İŞÇİLER

Madende sigortasız ve küçük yaşta işçilerin çalıştırıldığına dair bilgilerde aldıklarını kaydeden Özel şöyle dedi: “15 yaşında bir çocuğumuzun maden içinde olduğu bilgisi bize geldi. Bu kardeşimizin ailesine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kaza göz göre göre geldi. Biz bu konunun siyaset üstü ele alınmasını istedik, araştırma önergesi verdik ama bizi dikkate almadılar. Sonunda böyle bir facia ile karşı karşıya kaldık.

AK PARTİLİ TAYYAR: EFTEN PÜFTEN ÖNERGELER

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV’de yayınlanan Son Söz programında Soma’da yaşanan faciayla ilgili değerlendirmede bulunmuş ve CHP'nin verdiği ama reddedilen Soma önergesi ile ilgili olarak muhalefeti “etten püften” önerge vermekle suçlayarak “Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak” demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.