Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cezaevi firarisi sahte evrakla bankalardan kredi çekmiş

İzmir’de sahte kimlikle bankalardan kredi çekip İstanbul ve Ankara’daki firmalardan kiraladığı arabaları başka şahıslara satan cezaevi firarisi İ.G., polisin operasyonuyla yakalandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cezaevi firarisi sahte evrakla bankalardan kredi çekmiş
İzmir’de sahte kimlikle bankalardan kredi çekip İstanbul ve Ankara’daki firmalardan kiraladığı arabaları başka şahıslara satan cezaevi firarisi İ.G., polisin operasyonuyla yakalandı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendi isimlerine kredi çekilerek dolandırıldıklarını belirten vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçti. Aranmaya başlanan zanlı İ.G., işyeri gibi kullandığı adrese yapılan operasyonla gözaltına alındı. Karabağlar ilçesindeki işyerinde polislere V.T. adına düzenlenmiş sahte kimliğini gösteren kişinin Aliağa ilçesindeki yarı açık cezaevinden kaçan İ.G. olduğu, kapısının önündeki sahte plakalı arabanın da İstanbul’dan çalındığı belirlendi. Cezaevinden kaçtıktan sonra sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi düzenleyerek bankalardan kredi çektiği, aynı sahte belgelerle İstanbul ve Ankara’daki şirketlerden kiraladığı arabaların plakalarını değiştirerek, ucuz fiyatlara başka kişilere sattığı ortaya çıktı. İ.G.’nin, kendini işadamı olarak tanıtıp bankaları ve çok sayıda kişiyi dolandırdığı, altı suçtan da poliste kaydı bulunduğunu tespit edildi. İşlemleri tamamlanan zanlı İ.G. mahkemeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.