Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Valisi ve Milli Eğitim İl Müdürü hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun okul müdürlerinin görevlendirmesiyle ilgili iptal kararını uygulamayan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Cengiz hakkında suç...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Valisi ve Milli Eğitim İl Müdürü hakkında suç duyurusu
Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun okul müdürlerinin görevlendirmesiyle ilgili iptal kararını uygulamayan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu. Türk Eğitim-Sen Balıkesir 1 No'lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, hukukun hiçe sayıldığı bir ortamda sürekli kaos oluşacağını belirterek, "Biz adalet istiyoruz. Siyasi iradenin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hukuk tanımayan tavrı, il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine kadar sirayet etmiştir. Hukuk dışı bir anlayışla devlet yönetilemez." dedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi üyeleri, mahkeme kararını uygulamayan Vali Yaman ve Milli Eğitim İl Müdürü Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir grup sendika üyesi, dilekçelerini öğle saatlerinde Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Daha önce Balıkesir Adliyesi önünde konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kuran, terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Hukuk kurallarının devletin yetkilileri tarafından tanınmaması sebebiyle adliyede olduklarını söyleyen Kuran, Danıştay'ın verdiği kararın uygulanmadığını bildirdi. Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumları yöneticilerinin görevlendirmesine ilişkin yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali talebiyle dava açtıklarını belirterek, "Açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun 2014/1151 Y.D itiraz no'lu ve 18 Şubat 2015 tarihli kararı ile müdürlerin görevlendirmesinde okul müdürleri ile 6 ay çalışmayan şube müdürlerinin ve ilçe Milli Eğitim müdürlerinin vergi puanları iptal etmiştir. Bu karar, Milli Eğitim Bakanlığı'na tebliğ edilmiştir. Kararın, tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde uygulanma zorunluluğu vardır. Bu durum hem Anayasa'nın 138. maddesi hem de İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddesinde güvence altına alınmıştır." dedi.

'HUKUK DIŞI BİR ANLAYIŞLA DEVLET YÖNETİLEMEZ'

Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün, yargı kararına rağmen Anayasa ve mevzuat hükümlerine aykırı bir şekilde hareket ettiğini savunan Yılmaz Kuran, okul müdürlerinin göreve iade edilmesi için herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Yargı kararlarının Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından uygulanarak mağduriyetlere son verilmesini isteyen Kuran, "Eğitimciler, mahkeme kararlarının uygulanmadığı bir kurumda öğrencilerinden nasıl hukuka güvenmelerini isteyeceklerdir? Siyasi iradenin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hukuk tanımayan tavrı, il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerine kadar sirayet etmiştir. Hukuk dışı bir anlayışla devlet yönetilemez. Hukuku kendi siyasi emelleri ve kadrolaşmaları uğruna dizayn edenler, artık hukukun kırıntılarına bile tahammül edemez hale gelmişlerdir. Bugün burada, Danıştay kararını uygulamayan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve Milli Eğitim İl Müdürü Yusuf Cengiz hakkında, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Vicdanını ve ruhunu siyasi kadrolaşmanın emrine tahsis edenler bilmelidirler ki bu haksızlıkları yapanlar, er ya da geç bu yapılanların hesabını mahkemeler önünde vereceklerdir. Bu hesaplar yarına kalsa da kimsenin yanına kalmayacaktır. Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz, mahkeme kararlarını yok sayamazlar." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, suç duyurusu dilekçelerini Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.