Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elvan: Körfez geçiş köprüsünün ayakları 161 metreye ulaştı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Körfez geçiş köprüsünün ayaklarının 161 metreye ulaştığını söyledi. Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Yarımca Kılavuz İstasyonu'nda,...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Elvan: Körfez geçiş köprüsünün ayakları 161 metreye ulaştı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Körfez geçiş köprüsünün ayaklarının 161 metreye ulaştığını söyledi.

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Yarımca Kılavuz İstasyonu'nda, 'İzmit Körfezi Kıyı İşletmecileri ve Sanayicileri ile İstişare Toplantısı'na katılan Elvan, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Elvan, Körfez geçiş köprüsünün son durumuyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti: "Körfez geçiş köprüsünün ayaklarını inşa etmeye devam ediyoruz. Ayakları 252 metre olacak. Bugün itibariyle 161 metreye ulaşmış durumdayız. Ayaklarını aralık sonu itibariyle, yani iki aylık süre itibariyle ayakları tamamlayacağız. Şubat 2015 tarihi itibariyle ise çelik halatların gerilmesine başlayacağız. Mayıs 2015 itibariyle özellikle halatların gerilmesinden sonra artık tabya betonlarını atmaya başlayacaklar. Haziran 2015'te biz köprünün sülietini göreceğiz ve yürüyerek köprüden geçebileceğiz. Ne zaman araçların geçeceğini soracak olursanız, Aralık 2015 tarihinde artık araçlar geçmeye başlayacak. Son derece önemli bir köprü. Biliyorsunuz aşağı yukarıya 1,5 saat süren bir mesafeyi 5 -6 dakikaya düşürüyoruz. Dilovası'ndan Altınova'aya gidiş bugün aşağı yukarı 1,5 saat. Bunu 6 dakikaya düşürüyoruz. Yine otoyol projesinin tamamlanmasıyla, biz 2015 yılı sonunda sadece bu köprüyü açmıyoruz Bursa'ya kadar olan kısmı da açmış olacağız."

Elvan, köprü geçiş ücretine ilişkin soru üzerine maliyete değinmedi ve ekledi: "Bizim yıllık tasarrufumuz yakıt ve emekten tasarrufumuz 650 milyon dolar olacak." Elvan, ayrıca demir yollarının özelleştirme çalışmalarının sürdüğünü ve 2015 yılında tamamlanacağını anlattı. Elvan, gazetecilere açıklama yaptıktan sonra 'İzmit Körfezi Kıyı İşletmecileri ve Sanayicileri ile İstişare Toplantısı'na katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.