Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik Soma'ya gidememe nedenini açıkladı

Soma'daki maden faciasından sonra cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in neden ortalarda görünmediği oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2014 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Bakan Çelik Soma'ya gidememe nedenini açıkladı

Faciadan 20 saat sonra konuşan Çelik, ''Neden Soma'ya gitmediği'' yönündeki bir soruya 'sağlık nedenleri' gerekçesiyle cevabını verdi. Twitter'da AK Parti'ye yakın isimlerden Esat Ç. rumuzlu kullanıcı da Bakan Çelik'e kanser şüphesiyle radyasyon verildiği iddiasında bulundu. Çelik bugün Hürriyet'e konuştu ve iddiaları doğruladı. Çelik, 2 gün boyunca böbrek üstü bezlerinde belirlenen iki kitlenin tedavisiyle ilgili tetkikler yapıldığı ve radyasyon aldığını açıkladı.

 

ÇELİK HÜRRİYET’E KONUŞTU: RADYASYON VERİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik’in Soma faciasında bölgeye gitmemesi ve ortalarda görülmemesi spekülasyonlara neden olmuştu. Çelik, Soma’ya gitmemesine yönelik eleştiriler ve bazı iddialara karşı, “sağlık nedeniyle” diyerek geçiştirmişti. Çelik, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, iki gün boyunca böbrek üstü bezlerinde belirlenen iki kitlenin tedavisiyle ilgili tetkikler yapıldığını söyledi.

 

'İNSANLARLA TEMAS ETMEMEM GEREKLİ'

 

Bakan Çelik’e belirli aralıklarla radyasyon verildi ve iki gün insanlarla temas etmemesi istendi. Sonuçlar, temiz çıktı. Bu sabah ikinci doz iğne için hastaneye giden Çelik’e doktorların tavsiyesi yine kimseyle görüşmemesi yönünde. Bu nedenle Çelik bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Soma’ya gidemeyecek.

 

FACİA İÇİN İLK DEĞERLENDİRME

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Faruk Çelik, Soma’da meydana gelen facianın üzerinden 20 saat geçtikten sonra ilk değerlendirmesini dün Hürriyet’e yaptı. Çelik, facianın yaşanmasının ardından “ortada görünmediği” iddialarına, “Tüm bakanlık olarak ilk andan itibaren oradayız. Kriz masası kurduk. Ben de Cumhurbaşkanı ile Soma’ya gidiyorum'' demişti.

 

Akşam saatlerinde basının karşısına geçen Çelik, gazetecilerin ''Neden Soma'ya gitmediniz?'' sorusuna da ''Gitmeme durumum sağlıkla ilgili'' yanıtını vermişti.

 

 

'Gidememe durumum sağlıkla ilgili'

 

 

Ak Parti’nin Twitter fenomenlerinden Esat Ç. ise bugün şok bir iddia ortaya attı ve ''Bakan Faruk Çelik'e dün "kanser şüphesi" teşhisiyle radyasyon verildi ve en az bir gün boyunca insanlara temas etmemesi gerekiyordu'' diye yazdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.