Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artı 1'de istifa edenler bakın ne dedi?

Maaşları ödeyememesi nedeniyle bir süredir kanal içinde yaşanan kriz, patronajın programlara müdahalesi ile istifaya yol açtı. Peki kim ne dedi?

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2014 00:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artı 1'de istifa edenler bakın ne dedi?
 Artı 1 televizyon kanalının sahibi Altan Ertürk’ün uzun süredir çalışanların maaşları ödeyememesi nedeniyle bir süredir kanal içinde yaşanan kriz, Ertürk’ün yayına müdahalesi de eklenince istifalarla sonuçlandı.

Dün yaşananları Gazeteciler.com olarak, Artı 1 TV'de deprem! başlığı ile duyurmuştuk.

KİMLER İSTİFA ETTİ?


TBMM’de yolsuzluk fezlekeleri görüşmesine ilişkin canlı yayın sürerken akşam haberlerinin sunulduğu “Canlı Gaste” programını hazırlayan ve sunan Can Dündar, Artı 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Oğhan, Haber Koordinatörü Tahir Özyurtseven, Haber Müdürü İnan Demirel, "Kapanmayan Dosyalar" programını yapan Mehmet Güç, "Gece Masası" programını yapan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, "Kırmızı Telefon" programını yapan Koray Çalışkan ve "Alternatifsiz" programını sunan Pelin Batu, "Yekta Kopan ile Cumartesi" programını hazırlayan Yekta Kopan kanaldan istifa etmişti.

EKONOMİK SORUNLAR İSTİFA EŞİĞİNE GETİRMİŞTİ

Çalışanların maaşları nedeniyle kısa bir süre önce Artı 1'den ayrılma noktasına gelen Can Dündar, maaşların ödeneceği güvencesini aldıktan sonra devam kararı almıştı. Artı 1 TV Haber Koordinatörü Tahir Özyurtseven alınan güvence sonrasında yaşananları ve neden ayrıldıklarını T24’e şöyle aktardı:

“Patronaj bir süredir maaşları ödeyemiyordu. En son gelen reklam paralarını patron, kendisi dağıtmak istedi. Ayrıca ‘çalışanlara hisse vereceği’ sözünü de tutmadı. Bugün de bir arkadaşımızın, Tuluhan Tekelioğlu’nun programını yönetimle temas kurmadan yayından kaldırdı. Biz tesadüfen öğrendik.”
Altan Ertürk’ün gazete yönetiminin haberi olmadan bazı programlar da başlattığını söyleyen Tahir Özyurtseven, kendisinin yanı sıra istifa eden isimleri de sıraladı: Can Dündar, Yavuz Oğhan, İnan Demirel, Mehmet Güç, Tuluhan Tekelioğlu, Koray Çalışkan, Pelin Batu, Yekta Kopan.




(gazeteciler.com)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.