Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adliyede arbedeye polis müdahalesi

Sultanbeyli'de bir polis merkezinde bir kişiye işkence edildiği gerekçesiyle 8 polisin yargılandığı davada, taraflar birbirine girdi. Anadolu Adalet Sarayı'ndaki arbedeye çevik kuvvet polisi müdahale etti. Gruplar, cop ve kalkanlarla uzaklaştırılmaya...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultanbeyli'de bir polis merkezinde bir kişiye işkence edildiği gerekçesiyle 8 polisin yargılandığı davada, taraflar birbirine girdi. Anadolu Adalet Sarayı'ndaki arbedeye çevik kuvvet polisi müdahale etti. Gruplar, cop ve kalkanlarla uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Fatih Polis Merkezi'nde Ş.Ş. isimli kişiyi işkence ve taciz ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 8 polisin yargılanmasına Anadolu Adalet Sarayı'nda devam edildi. Mahkeme, çok sayıda kişinin gelmesi üzerine duruşmayı kapalı yapmaya karar verdi. Duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini belirterek daha önce Sulh Ceza Hakimliği'nde verdikleri ifadelerini tekrarladı. Duruşmada ifade veren müşteki Ş.Ş. ise polis memurlarından şikayetçi olduğunu ifade ederek, suçlamaları tekrar etti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanık polislerden A. Ş.'nin gelecek celse savunmasının alınması için süre verilmesine karar verirken, diğer tanıkların duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti. Sanıkların tutuklanmaları yönündeki talebin yazılı olarak verildiği taktirde değerlendirileceğini belirten mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu arada, duruşmanın kapalı olması nedeniyle adliyede karşılayan müşteki ve sanık yakınları birbirine girdi. Tekme tokat kavgaya tutuşan tarafları çevik kuvvet polisleri ayırdı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 7 polis memuru hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 94/1-3 maddelerinde düzenlenen 'İşkence suçunun cinsel yönden taciz şeklinde gerçekleşmesi' hükmü uyarınca 10 ila 15'er yıla, bir polis memuru hakkında ise TCK 279/1 maddesince 'Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemi olmak üzere toplam 8 polis memuru hakkında Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı. Soruşturma aşamasında 25 Kasım 2014 tarihinde 6 polis memuru tutuklanmış, tutuklandıktan 1 hafta sonra ise serbest bırakılmıştı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.