Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 kıtadan uzmanlar, Yaşanabilir Şehirler'i anlattı

5 farklı kıtadan, 15 uzman konuşmacının katıldığı, toplu taşıma odaklı gelişim, yol güvenliği, kamusal alan kullanımı, kamu sağlığı ve güvenliği konularını kapsayan Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu, The Marmara Otel’de gerçekleşti....

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5 farklı kıtadan, 15 uzman konuşmacının katıldığı, toplu taşıma odaklı gelişim, yol güvenliği, kamusal alan kullanımı, kamu sağlığı ve güvenliği konularını kapsayan Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu, The Marmara Otel’de gerçekleşti.

Sempozyuma kalkınma ajansları uzmanları, yerel yönetimler ve kamu kuruluşlarından temsilciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kalkınma konusunda uzman isimler katıldı.EMBARQ Türkiye (Sürdürülebilir Ulaşım Derneği) tarafından organize edilen sempozyumun açılış konuşmasını EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Canan Ediboğlu ve EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir yaptı.

Sempozyumun ‘Yaşanabilir Şehirler Yönetimi’ oturumunda söz alan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçede yapılan kentsel değişim uygulamaları ve projelerini anlattı. Uysal, "İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biri olan Başakşehir’de göreve talip olduğumuz ilk günlerden bu yana gayret ve samimiyeti rehber alarak, temel belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçerek Başakşehir’e birçok alanda ilkler ve enleri kazandırmaya çalıştık." dedi. Yaşanabilir şehirler oluşturmak amacıyla ilçede hayata geçirilen Akıllı Çöp Toplama Sistemi’yle de ilgili bilgiler aktaran Uysal, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Başakşehir’i Akıllı Çöp Toplama Sistemi’yle tanıştırdık. Başakşehir Belediyesi mühendisleri tarafından tasarlanan ve yoğun bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olan yeni yer altı çöp toplama sistemi, mevcut konteynerlerden kaynaklanan tüm olumsuz şartları ortadan kaldırdı." diye konuştu.

Moderatörlüğünü EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Bayazıt’ın yaptığı oturumuna Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ümit Güney, Doç. Dr. Asu Aksoy da sunum yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.