Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÖRÜNTÜ FLU!

Yazının Giriş Tarihi: 30.07.2021 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 00:03

Ligde fikstür çekiminin ardından son düzlük belirdi ama Bursaspor sevdalıları geçen sezon olduğu gibi yine Timsah’ın yol haritasını önlerine koyup, gelecek adına kestirmelerde bulunamıyor.

2. Başkan Emin Adanur liderliğindeki yönetim transfer tahtasının açılması için yoğun bir çaba sarf ettiği camiada bilinen ve kabul gören bir gerçek. Bunu seçimin üstünden neredeyse iki aya yakın bir süreç geçmesine rağmen Yeşil Beyaz sevdalarının mevcut yönetime bugüne kadar pek alışık olmadığımız şekilde herhangi bir eleştiride bulunmamasından anlıyoruz...

Geçmişi hatırlıyorum da; fikstürün belirlenmesinin hemen ardından, Bursaspor camiasında ilk maç, ilk deplasman, ilk büyük kapışma gibisinden taraftarı heyecanlandıran, futbol aşkına ayrı bir lezzet katan ayrıntılar tartışılırdı.

Ne yazık ki; son dönemlerde böylesine duygular, heyecanlar köreldi hatta bitti...

Çarşıda, pazarda, yolda, alışveriş ya da otobüste dostlar çevirip soruyor:

Hocam Bursaspor nasıl?’ diye..

Haddimize değil ama sağ olsunlar ‘Bir Bilen’ yerine konmak insanın gönlünü okşuyor ama bir o kadar da sorumluluk bindiriyor. Transfer tahtası kapalı bir takımın yeni sezonda mevcut kadrosuyla ne yapacağını kestirmek kehanet olur...

Bunun ötesinde hazırlık maçlarına bakarak, ‘Bu takım ligde fırtına gibi eser’ ya da ‘Bu takım iş yapmaz, dibe çöker’ gibisinden ahkâm kesmek ligin ilerleyen sürecinde sıkıntıya sokar kişiyi..                                                                                     

Belli ki; Afyon’da Ukrayna temsilcisi ile yapılan ilk hazırlık maçındaki beraberliğinin ardından Samsunspor ile yapılan son maçın da kaybedilmesi biraz burukluk yaratmış Yeşil Beyaz sevdalılarında..                                                                                               Çünkü Bursaspor taraftarı adına ister hazırlık deyin ister özel, en dandik takımlarla yapılan maçlarda bile yenilgiyi kabullenemez...

Ancak; Bursaspor’da, işlerin şimdilik iyi gitmediği açık ve net ama karamsarlığa kapılmanın da anlamı yok.

Adı üstünde hazırlık!

Futbol bilimi sezon öncesi yüklenmelere dikkat çekiyor. Mevsim öncesi bir takım ne kadar iyi çalışırsa uyum sürecini ne kadar kısa tutarsa, lig maratonunda o kadar başarılı olur.

Bugüne değin konuştuğum teknik adamların birleştiği bir ortak nokta var; "Mevsim öncesi kamp performansları bir takımı ligde 6-8 hafta istim üstünde tutar" diyorlar. Ondan sonrası zaten kendiliğinden geliyor.

Kadrodaki tüm futbolcuların görücüye çıktığı hazırlık maçlarındaki başlıca amaç; eskilerle yenilerin tanışıp kaynaşması, alttan yukarı çıkan gençlerle ağabeylerin kucaklaşması...                                                                                                                       

Önemli olan uyum yani balans ayarı...

Bu nedenle ‘hazırlıksız-hazırlık’ maçlarına bakıp değerlendirme yapmak anlamsız amma velakin; Bursaspor’un önemli bir yanının halen karanlıkta olduğu da kesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.