Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gizli Müşteri

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2021 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2021 00:02

Tanımının tam karşılığını bilmeseniz bile  ‘‘Gizli Müşteri’’ sözcüğünü duymuşsunuzdur.

Ne yapar bu  esrarengiz müşteri;

Mağaza, restaurant, market vs iş yerlerine gidip gerçek müşteriler gibi davranarak dolanır gördüklerini de firmanın sahiplerine isp.. yok o sert olacak; rapor eder.

Firmalar da, müşteri beklentilerini karşılayabilmek, şikayet ve taleplerin farkında olabilmek amacıyla bu gizli müşterileri görevlendirirler.

Biraz da Gizli Müşterinin Görev Tanımı hakkında bilgi vereyim;

Gerçek müşteri gibi davranarak bir firmadan hizmet almak,gerektiğinde aynı firmanın farklı şubelerini ziyaret etmek,işverenin özel alışveriş talimatlarını (kampanyaları yani) takip etmek,belirli bir ürün veya şirket personeli hakkında diğer müşterilere sorular sormak,firmanın gizli müşteri için belirlediği ürünleri satın almak,gerekli tüm görevler tamamlandıktan sonra herhangi bir ürünü satın almak için kendi parasını kullanmak,alış verişin parası ondan çıktığı için işveren tarafından belirlenen bütçeyi aşmamak yani alım yaparken dikkatli harcama yapmak,faturaları saklamak ve işverene teslim etmek,rapor yazmak için kullanmak üzere alışveriş deneyimi sırasında not almak,şirketlere verilecek raporları oluşturmak.

Güzel iş değil mi?

Hem heyecanlı da; insan kendini ajan bile sanabilir.

Düşünsenize bir;markete giriyorsunuz kulağınızda 007 nin jenerik müziği yankılanıyor..

Tek tehlike kişinin bir şekilde deşifre olması; çünkü açığa düştüğünde elemanlardan dayak yeme riski yüksek.

İyi de durup dururken nereden çıktı bu kripto müşteri meselesi?

Şuradan çıktı

Artık ne zaman markete,mağazaya,gitsem (bir yıldır dışarıda bir şeyler atıştırmadığım için restourantı saymıyorum)kendimi Gizli Müşteri imişim gibi hissediyorum.

Elbette gittiğim yerlere sahipleri tarafından görevlendirilmiyorum ama oralarda ki davranışlarım tipik gizli müşteri hareketleri.

Mesela almak istediklerimin üçte iki buçuğuna param yetmediği için,rafların,reyonlarınların,tezgahların önlerinde durumum çakılmasın diye sahici müşteri taklidi yapıyorum.

Konsepte uygun olsun diye üzerinde yüzde bilmem kaç indirim yazan ürünleri inceliyormuş gibi yapıp  varsa reyon görevlisinden kampanya hakkında bilgi istiyorum .Gerçi bazen indirimli fiyata da yuh artık dediğim de oluyor ama şimdiye dek hiçbir eleman o yuhu üzerine almadığı için herhangi bir maraza çıkmadı çok şükür.

Hani yukarı da gizli müşteri firmanın belirlediği ürünleri satın alır dedim ya,bu aşamada da firma yerine hanımın siparişlerini koyuyorum ki role daha rahat girebileyim.

Ama işin gerekli tüm görevler tamamlandıktan sonra herhangi bir ürünü satın almak için kendi parasını kullanmak, işveren tarafından belirlenen bütçeyi aşmamak için alım yaparken dikkatli harcama yapmak koşuluna gelmesi yok mu?

İşte işte orada fena halde çuvallıyorum.

Benim iş veren hanım;dolayısı ile bütçe de ondan çıkıyor ve o bütçede genellikle bit konumunda kalıyor.

Kendi paramı kullanmam ise söz konusu bile olmuyor çünkü kendi param olmuyor.

Ama  gizli müşteriliğin son aşaması olan faturaları saklamak ve işverene teslim etmek,rapor yazmak için kullanmak üzere alışveriş deneyimi sırasında not almak,şirkete verilecek raporları oluşturmak konusunda ciddi bir yeteneğe sahip olduğumu söylemezsem kendime haksızlık yaparım.

Bir kere faturaları fişleri çok iyi saklarım; ifadede (pardon) raporda kullanmak üzere aldığım tüm notları kafama yazarım, şirkete verdiğim ve o kalmamış,bu yoktu,şu gelecekmiş,ondan vardı ama ben hiç beğenmedimli raporlarım da çok beğenilir.

Gerçi beğenildiği konusunda hanımdan her hangi bir ışık almadım ama yenmediği konusunda her defasında beni ikna edici bakışlara maruz kaldığımda bir gerçek.

Amaaan neyse ne;

Koy cebine parayı sahici müşteri herkes olur

Mühim olan müşteri olmadan müşteri olabilmek.

Hazır hala dükkan ve mağazalarda satın almasız çıkışlar varken ve insan bir şey satın almadığı için dövülmüyorken bunun tadını çıkartmak lazım.

Şimdi hanıma markette tuvalet kağıdı satışlarının yasaklandığına dair bir rapor yazıyorum;

Yine yemeyecek ama olsun; dedim ya heyecan bu işin olmazsa olmazı.

Keşke şu makarnaya da bir bahane bulabilseydim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.