Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geriye Değil Önüne Bak

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2021 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 00:01

Giresun maçında Bursaspor’un onca eksiğe rağmen gireni çıkanıyla takım olarak sergilediği oyun takdire değer ama övgünün fazlası da bulantı yapar. Çünkü futbolda dün yok, yarın vardır...

Ben, prensip olarak giden ile ölenin arkasından konuşmam. Ali Akman, takımın ruh halini bozup öyle gitti. Ardından patlayan Covid illeti sıkıntının üstüne tuz biber ekti. Yaşanan travma sadece takımın değil camianın dengesini de alt-üst etti. Okuyor, duyuyor ve de sonuçta görüyorum da Süper Lig hedefi sanki bitti gitti!

Ortada peş peşe gelen iki yenilgi var.

Timsah hırslı, mücadeleci ama sahada eskisi gibi hükümran değil. Yakın geçmişin oyun tarzını rakibine kabullendiren o takımı yerine, şimdilerde rakibin açığını kovalayan bir Bursaspor izliyoruz.

Denebilir ki; Giresun maçında takım çok eksikti, iyi güzel de Altınordu karşısında tam kadroydu da ne oldu?

Sezon başından beri süregelen arızalar ara ara kaybolur gibi olsa da son iki haftada yeniden hortladı. Yeşil Beyazlıların iki maçta yediği 4 gol de sahanın boyunu uzun tutmaktan dolayı.

Arkaya yaslandıkları her pozisyon, Ataberk’in kalesinde gollük tehlikeler yarattı.  Bursaspor’un en büyük zaaflarından en biri de 3-5-2’ye geçtikten sonra ileri ikilide oynayan oyuncuların top rakipteyken pres yapamaması.                                                                   

Bir başka sıkıntı ise kazanılan kornerlerde yaşanıyor. Köşe vuruşlarında geriden çıkardığınız iki stoperle toplamda 6 adamınızı rakip ceza sahasında ön direğe gönderiyorsunuz ama topu arka direğe kesince geriye boş dönüyorsunuz.

Nitekim Giresun maçında kullanılan toplamda 7 kornerden tek bir tehlike bile yaratılmadı...

Şu gerçeği kabul edelim artık, zirvenin ilk iki basamağı Bursaspor’a çok uzak. O zaman hedefiniz kalan 4 takımlık kontenjana sıkışarak play-off kovalamak olmalı. Alınan başarısız sonuçlara rağmen benim hala kredim sürüyor bu takıma.

Timsah’ın bundan sonraki hedefini koruyabilmesi için, geçen pazartesi gecesi Karadeniz’de ortaya koydukları yüksek mücadele seviyesinin o maça özgü bir durum olmadığını gösteren bir istikrar yakalamaları şart…
Tamam: hızlandırılmış maç trafiğinin üzerine sakatlıklar, cezalılar ve Covid belasını da ekleyin, teknik adamların işi gerçekten kolay değil. Dolayısıyla sürpriz diye nitelendirilen, aslında normal karşılamamız gereken skorlar çıkıyor ortaya.

Ancak usta şöforün kalitesi asfaltta değil, patikada belli olur.

Böyle durumlarda direksiyona hâkim olursanız, nereye ve nasıl gideceğinizi bilir, yolunuza çıkanları ezer geçersiniz.

Bilmem anlatabildim mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.