Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gerçek siyasilere vefa var mı?

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2022 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2022 00:05

Pazartesi günü ilk sivil Cumhurbaşkanımız Celal Bayar'ın vefatının 36. Yıldönümüydü. Tören her yıl Cumhurbaşkanlığı, TBMM başkanlığı ve Başbakanlık düzeyinde temsil edilirdi. Başbakanlık makamı artık kalktığı için, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis başkanlığı düzeyinde, anma törenine katılım sağlanırdı. Bu yıl Meclis başkanlığını temsilen olsa da anma töreninde göremedik. Sunumu yapan arkadaşa bu konuyu izah ettik. Valiliğin düzenlediği törene her zaman olduğu gibi Demokrat partililer hazır bulundu Genel merkezden Teşkilat başkanı ve Çankırı eski milletvekili Ahmet Uyanık ve Genel sekreter katıldı. İyi parti il başkanı Selçuk Türkoğlu'da ekibiyle tören alanında yerini almıştı.

Celal Bayar Cumhurbaşkanlığı öncesi Atatürk'ün son başkanıydı ve Sonrasın da ise Demokrat partinin kurucu genel başkanlığını yapmış, istiklal savaşı kahramanı madalya sahibidir.

27 Mayıs 1960 hain darbesiyle tutuklanıp idama mahkum olmuş ve yaş haddinden dolayı idam edilmemiştir. Bursa'da Celal Bayar ismi yalnızca halk dilinde "Gazcılar caddesi" olarak bilinen yere ismi verilmiştir.

Hüseyin Suat Sungur Adalet partisi Bursa Milletvekilliği ve Ticaret, sanayi odası başkanlığı yapmış bir değerimizdi, ne yazık ki pazar günü vefat etti. Hüseyin Suat Sungur ismi yıllar önce Ticaret ve sanayi odası tarafından çocukluğumuzda top oynadığımız eski Hipodrom da yapılan Eğitim vadisinde ki okullardan birine ismi verilmiş, bizleri de mutlu etmişti. Yazımız da yaşadığı şehre ve ülkeye hizmet etmiş insanlara ne kadar vefa gösterebiliyoruz? Yine Bursa'ya değer katmış Adalet partisi Bursa Milletvekili Ertuğrul Mat'ın gözüyle, Doğruyol partisi Bursa Milletvekili Fethi Akkoç'u okuyup vefa duygusuna bakalım.

(Ertuğrul Mat) FETHİ AKKOÇ HAKKINDA…

Fethi Akkoç, Demokrat Parti, Adalet Partisi geleneğinden gelen çok değerli bir gazeteci, bir yazar ve siyaset adamıdır.1991 yılında Doğru Yol Partisi'nden 19.Dönem Bursa Milletvekili seçilmiştir.

Demirel' in en yakınında bulunmuş, aile efradından telakki edilmiştir.

Siyasetin ve Demirel ailesinin en mahrem sırlarına sahiptir.

Milletvekilliği süresince, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı, NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanlığı ve Türkiye- Kazakistan Dostluk Grubu Başkanlığı yapmıştır.

Yaşadığı olağan üstü olayları, milli menfaatlerin süzgecinden geçirip "Ekose Etekli Levrek" adlı eserinde anlatmıştır.

Ben, arada sırada, daha evvel okuduğum bu eseri elime alır, o muhteşem olayları anlatan satırları okuyarak, eski muhteşem günlere giderim.

Şimdi Fethiye' de oturuyorum.

Bazen, o doğa harikası koyları görmek için araba ile yola çıkarım.

Birkaç gün evvel Kaş' ta gezinirken bir sokağa Fethi Akkoç isminin verildiğini görüp çok mutlu oldum.

Fethi kardeşim, 30 yıldan uzun bir süre, bir zamanların Türkiye' nin en güçlü sivil toplum örgütü olan, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

Kaş yarımadasındaki Ankara Gazeteciler Cemiyeti Kooperatifi üyesi olarak, Kaş' a yaptığı hizmetleri unutmayan Kaş Belediyesi yarımadadaki bir sokağa Fethi beyin ismini vermiş.

Kardeşim Fethi beyle gurur duydum.

Kaş Belediyesi' ne bu kadirşinaslığı dolayısıyla teşekkür ederim.

Ya Fethi beyin Bursa' ya yaptığı hizmetler ?

Onları , sadece onları değil , bizim yaptığımız hizmetleri ,Ihsan Sabri beylerin , Sadrettin Çangaların, İbrahim Öktemlerin, Turhan Tayanların, Cemal Külahlıların, Kasım Önadımların, Hüseyin Suat Sungurların, Cavit Çağlarların Mehmet Gazioğluların Bursa'ya yaptıkları hizmetler?

Bursa Belediyesini 20 yıldır idare eden Ak Partili kardeşlerim, Kaş Belediyesi'nin vefasından hiç mi nasibiniz yok?

Biliyor musunuz, Karaca Ahmet Mezarlığı'nın kapısında, " Biz de sizin gibiydik, siz de bizim gibi olacaksınız " diye yazar.

Ama bizim sizden bir farkımız var, siz unutulacaksınız, biz halkımızın gönlünde yaşayacağız.

Not: Fethi Akkoç' un Milenyum Yayınevi tarafından 2 defa basılan bu kitabını internetten, özellikle Trendyol' dan temin edebilirsiniz.

2.Baskıyı tercih edin, çünkü 2.baskıda, bir siyaset bilgesi olan Ali Naili Erdem beyle usta gazeteci Hıncal Uluç' un kitap hakkında çok değerli yorumlarını da okuyabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.