Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniceköy Göleti’nde Çifte Kazanç: Hem Tarım Hem Doğa İçin Önemli Adım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yeniceköy Göleti’nde incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2025 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2025 17:51
Muhabir: ELİF ŞANLI ERTARMAN
Yeniceköy Göleti’nde Çifte Kazanç: Hem Tarım Hem Doğa İçin Önemli Adım

Ziyarette Yeniceköy Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Demirel ve Mahalle Muhtarı Ercan Arık da yer aldı.

“Kuraklıkla mücadele sahada yapılmalı”

Kuraklık tehdidinin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Şahin, son yıllardaki iklim değişikliklerinin tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini belirtti.
“Yeniceköy Göleti’ndeyiz. Baraj ve göletlerdeki su seviyeleri alarm veriyor. Babasultan Barajı’nda yaşanan su sıkıntısı artık burada da kendini gösteriyor,” diyen Şahin, çiftçinin susuzluktan dolayı büyük zarar gördüğünü vurguladı.
“Kuraklıkla mücadele ediyorsak, bunu sadece konuşarak değil; sahada çalışarak yapmak zorundayız,” ifadelerini kullandı.

Gölet Temizleniyor, Kapasite Artıyor

CHP İnegöl İlçe Başkanı Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ iş birliğiyle gölette başlatılan temizlik ve kapasite artırma çalışmalarının bölge tarımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
“Bu süreci yerinde takip ediyoruz. İlkbaharda çiftçimizin tarlasına su ulaşmazsa ekinler kurur. Bu yüzden bugün alınan önlemler yarının garantisidir. Yeniceköy Göleti sadece sulama değil, bölgesel üretim için de hayati bir kaynaktır,” dedi.

“Gölet, topluma da nefes olacak”

Zemci Şahin, gölet çevresinin yalnızca tarımsal değil, doğal yaşam ve sosyal alan olarak da değerlendirileceğini belirtti:
“Yeniceköy Göleti çevresinde yapılacak düzenlemelerle halkımız için yeni bir mesire alanı oluşturulacak. Ulaşımı kısıtlı vatandaşlarımız burada doğayla buluşacak, yürüyüş yapacak, piknik yapabilecek. Yani bu proje hem çiftçiye hem topluma nefes aldıracak.”

Muhtar Arık: “Çiftçimiz yeniden umutlandı”

Yeniceköy Mahalle Muhtarı Ercan Arık, gölet çalışmalarında gelinen aşamayı değerlendirerek şunları söyledi:
“BUSKİ ile gerekli yazışmalar tamamlandı, teknik ekipler sahada. Su seviyesinin yükselmesi ve çevre düzenlemesiyle çiftçimiz suya daha kolay ulaşacak. Bu adım üretimi de, köy yaşamını da canlandıracak.”

“Sözde değil, özde üretim mücadelesi”

Zemci Şahin, açıklamasını üretime ve yerel kalkınmaya vurgu yaparak tamamladı:
“CHP olarak üreticinin, çiftçinin yanındayız. Bizim siyasetimiz tabelada değil, tarlada. Bu memleket emekle ve alın teriyle yükselecek. Yeniceköy Göleti bunun somut örneği oldu; doğru adımlar zamanında atıldığında hem tarım kazanır hem doğa.”

Kaynak: ELİF ŞANLI ERTARMAN

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.