Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TVHB’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, kadınların yok sayıldığı, kıymet görmediği bir toplumun ilerlemesi mümkün değildir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2021 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2021 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, kadınların yok sayıldığı, kıymet görmediği bir toplumun ilerlemesi mümkün değildir” dedi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Dünya Kadınlar Günü’nün her yıl 8 Mart’ta kutladığını ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olduğunu hatırlattı. Eroğlu, dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumsal yaşamın her alanında eşit haklara sahip bireyler olarak yer alma çabalarının 19’uncu yüzyıla dayandığını anımsattı.

“Kadınların erkekler ile eşit olarak toplum içinde yerlerini almaları bir uygarlık aşamasıdır”

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin, 2021’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasının “Kadın Liderliği: Covid-19 dünyasında eşit bir geleceğe ulaşmak” olduğunu belirten TVHB Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu, “Temayla tüm dünyada kadınların ve kız çocuklarının, eşit haklara sahip olduğu bir geleceği şekillendirme ve COVID-19 salgınıyla mücadele konusundaki muazzam çabalarına dikkat çekilmektedir. Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Kadın hakları, kadınların erkeklerle eşit olarak sahip olmuş olduğu sosyoekonomik, siyasi ve yasal hakların tümüne verilen isimdir. Kadınların erkekler ile eşit olarak toplum içinde yerlerini almaları bir uygarlık aşamasıdır” ifadelerini kullandı.

“Kadın hakları ihlallerine dur demek hepimizin vazifesidir”

Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu, içinde bulunduğumuz dönemde uluslararası sözleşmelere ve ulusal düzeyde takip edilen politikalara rağmen kadınların dünyanın her yerinde şiddete ve ayrımcılığa uğradığını aktardı. Eroğlu, “Eğitimde, sağlıkta, siyasette ve karar mekanizmalarında yapıcı bir özne olmak yerine ikincilleştirilmekte, medya, basın ve reklam dünyasında istismar edilmekte, kültürel, siyasal, ekonomik ve ideolojik nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğramakta ve dışlanmaktadır. Tüm bu ayrımcılıklara ve kadın hakları ihlallerine dur demek hepimizin vazifesi, hepimizin ortak sorumluluğudur. Toplumların gelişmesinde, yeni nesillerin yetiştirilmesinde rol oynayan, hayatın her aşamasında üretirken fark oluşturarak ’Kadın eli değmeli’ dedirten kadınlarımızın gününü kutlarken minnettarlığımızı dile getirmeyi unutmamalıyız. Kadın ya da erkek, yaşamın ortakları olarak biz veteriner hekimler ülkemiz ve geleceğimiz için hep birlikte çalışmaktayız” açıklamasında bulundu.

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, yayımladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajının devamında şunları kaydetti:

“Kadına şiddetin olmadığı, kadın-erkek eşitliliği kavramının tartışılmadığı, kadınlarımızın ekonomide, siyasette ve sosyal hayatta katılımlarının en üst düzeyde olduğu bir Türkiye temennisiyle, başta gerektiğinde kınalı kuzularını toprağa veren Anadolu kadınlarımız olmak üzere tüm annelerimizin, veteriner hekimlik görevini ifa eden kadın meslektaşlarımızın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimizle kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.