Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Kızılayı Madaya’yı Yalnız Bırakmıyor

40 bin kişinin kuşatma altında yaşadığı Madaya’da en çok ihtiyacı olan ailelerin listesini çıkartan Türk Kızılayı, bu aileler için temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım kolilerini ulaştırmayı başardı.Suriye’de Temmuz 2015 tarihinden...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
40 bin kişinin kuşatma altında yaşadığı Madaya’da en çok ihtiyacı olan ailelerin listesini çıkartan Türk Kızılayı, bu aileler için temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım kolilerini ulaştırmayı başardı.
Suriye’de Temmuz 2015 tarihinden itibaren rejim güçleri ve Hizbullah milislerinin kuşatması altında yaşayan Madaya kasabasındaki insani trajedi sürüyor. Açlıktan ölümlerin başlamasının ardından dünya kamuoyunun baskılarıyla Madaya’ya insani yardımın yolunu açan kuşatmacı güçler, bir süre sonra Madaya’yı yeniden dünyaya kapattılar. Madaya’da yaşanan insan acısına başından beri sahip çıkan Türk Kızılayı, yerel sivil toplum örgütleriyle yaptığı işbirliği neticesinde Madaya’ya yardımlarını sürdürüyor. 40 bin kişinin kuşatma altında yaşadığı Madaya’da en çok ihtiyacı olan ailelerin listesini çıkartan Türk Kızılayı, bu aileler için temel ihtiyaç maddelerinden oluşan yardım kolilerini ulaştırmayı başardı. Nüfusu 6 kişiden fazla olan yaklaşık 200 aile tespit eden Türk Kızılayı, içerisinde bebek sütü ve maması, şeker, un, pirinç, bulgur, kuru fasulye, balık konservesi, zeytin, salça, makarna ve helva bulunan yardım kolilerini ailelere ulaştırdı.
Dağıtımın çok zor şartlarda yapıldığına dikkat çeken Türk Kızılayı yetkilileri, “Madaya’da büyük bir insani trajedi yaşanıyor. Biz çatışan tüm tarafları insani hukukun gereklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Madaya’nın kapıları insani yardımlar için sürekli açık tutulmalı. Özellikle korunmaya muhtaç kesimlere devamlı yardım yapılabilecek mekanizmalar bir an önce hayata geçirilmeli. Biz bu kez satın alma ve dağıtım güçlüklerinden de kaynaklı nedenlerle yaklaşık 150 bin Liralık bir yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu yardımlarımız sürecektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.