Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prestijli foruma Bursa’dan temsilci

Birçok ülkeden devlet başkanı ve diplomatların yanı sıra NASA’dan, Dünya Bankası’ndan, Birleşmiş Milletler’den ve Avrupa Konseyi’nden üst düzey yetkililerin katılacağı Alpbach Avrupa Forumu, 15 Ağustos’ta başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prestijli foruma Bursa’dan temsilci

Birçok ülkeden devlet başkanı ve diplomatların yanı sıra NASA’dan, Dünya Bankası’ndan, Birleşmiş Milletler’den ve Avrupa Konseyi’nden üst düzey yetkililerin katılacağı Alpbach Avrupa Forumu, 15 Ağustos’ta başlıyor. 1945 yılından bu yana her yıl Avusturya’da bulunan Alpbach kasabasında organize edilen Forum, bu yılda ülkelerden üst düzey katılımlarla yapılacak. 17  gün sürmesi beklenen forumda, sağlık, eğitim, teknoloji, hukuk, politika, ekonomi, finans, kültür, çevre alanlarında sempozyumlar gerçekleştirilecek. Bunun yanında katılımcılar, alanında uzman kişilerin vereceği özel eğitimlere de katılabilecek. Forum hakkında konuşan Avrupa Forumu Türkiye Temsilcisi Mehmet Dilmenler, şunları söyledi: “Forum’a dünya çapında yaklaşık 5 bin kişi katılıyor ve katılmak isteyenlerin yüksek ücretleri gözden çıkarmak gerek. Fakat forumun ayrıca burs imkanı mevcut. 18-30 yaş arası üniversite öğrenci ya da mezunları bursa başvurup tüm giderleri sponsorlar tarafından karşılanacak şekilde katılım gösterebiliyor. Fakat burs kazanmak için ileri derecede İngilizceye sahip olmanın yanında, iyi bir özgeçmiş ve kariyere de sahip olmak lazım. Bu nedenle dünyadan gelen öğrenciler genellikle üst düzey üniversitelerin öğrencileri oluyor. Bu durum Türkiye’den oraya katılan bir öğrencinin sosyal çevresine ileride önemli mevkilere gelecek kişileri eklemesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda öğrenciler burada cumhurbaşkanlarından diplomatlara, dünyanın her bölgesinden üst düzey kişilerle doğrudan tanışma imkanı da buluyorlar. Tüm bunların yanı sıra, katılımcılar forum tarafından kendilerine verilen katılımcı kartı sayesinde bölgedeki otobüslerle ücretsiz ulaşım hakkı elde edebiliyor. Burs imkanı dünya toplamında 700 kişiye tanınıyor ve geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye ayrılan kontenjan 2-3 arasında değişiyordu. Fakat geçtiğimiz yıllarda burslu olarak katıldıktan sonra bu organizasyonun Türkiye temsilciliğine seçildim. Yaptığım çalışmaların beğenilmesi üzerine Türkiye’ye ayrılan kontenjanın 10’a çıkarılmasını sağladım. Hedefim bu temsilciliği şahıs olarak yapmanın ötesine götürüp Türkiye’den burs kazanmış diğer kişilerle bir dernek çatısı altında bir araya gelerek Türkiye’nin bu forumda etkinliğini arttırmak ve orada Türkiye adına tanıtım çalışmaları yapan bir yapının temellerini atmak. Gelecek yıllarda Türkiye’den gelen öğrencilere ayrılan kontenjanın çok daha fazla artacağını da düşünüyorum. Bu yıl da 15 Ağustos’ta Türkiye temsilcisi sıfatıyla Avrupa Forumu’nda görevli olacağım. Çeşitli etkinlikleri organize edeceğim.”

MEHMET DİLMENLER KİM?

Bursa doğumlu. Gıda mühendisi. Kalite Yönetim Sistemleri ve Gıda Güvenliği alanında faaliyet gösteren bir danışmanlık şirketi var. Uludağ Üniversitesi’nde de öğretim görevlisi olarak ders veriyor. İyi derecede İngilizce ve İspanyolca biliyor. Bir dönem İspanya’da bir zeytin ve zeytinyağı kooperatifinde kalite ve gıda güvenliği üzerine çalışmalar yaptı. Polonya’da Toplam Kalite Yönetimi alanında 1 yıl eğitim aldı.  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun Coğrafi İşaret Tescil Projeleri’nde görev yaptı. Avrupa’nın birçok ülkesinde de çeşitli kongre ve konferanslar bulundu. Bursalı olup bu organizasyonun temsilciliğini yapan ilk kişi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.