Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Norveçli Kızlar Ailelerine Teslim Edildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde 4 gün önce kaybolduktan sonra bu sabah Mersin’de bir kafede bulunan 15 yaşındaki Norveçli kızlar Mia Emilie Haugen ile İda Marie Nodland, ailelerine teslim edildi.Edinilen bilgiye göre, Adnan Menderes Bulvarı sahil...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Alanya ilçesinde 4 gün önce kaybolduktan sonra bu sabah Mersin’de bir kafede bulunan 15 yaşındaki Norveçli kızlar Mia Emilie Haugen ile İda Marie Nodland, ailelerine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, Adnan Menderes Bulvarı sahil kesimindeki bir kafede sabaha karşı polis ekiplerince bulunan Norveçli kızlar Haugen ile Nodland, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Şehirlerarası otobüs ile Mersin’e geldikleri belirlenen kızların Alanya’daki ailelerine haber verilirken, tercüman aracılığı ile de ifadeleri alındı.
ALANYA’DAN AİLELERİ GELDİ
Kızlarının Mersin’de bulunduğu haberini alan Norveçli Lila Litta Hoholm ile Elin Nodland, polis eşliğinde kendilerine ait 07 HJK 94 plakalı araçla Mersin’e geldi. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık yarım saat kalan Norveçli aileler, gerekli evrakları imzaladıktan sonra kızlarını teslim alarak şubeden ayrıldı. Çıkışta annelerinin elini tutan kızlardan İda Marie Nodland’ın hıçkırıklarla ağladığı görülürken, Mia Emilie Haugen’in ise oldukça sakin olduğu gözlendi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan ve çekim yapan kameralara tepki gösteren Norveçli kızlar, daha sonra geldikleri araca binerek Alanya’ya hareket getti. Polis, aileye otoban girişine kadar eşlik etti.
Kızların poliste verdikleri ifadede, ailevi problemler nedeniyle evden kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi.
Alanya’da yerleşik olarak yaşayan Norveçli Line Lita Hoholm, 15 yaşındaki kızı Mia Emilie Haougen ve kız arkadaşı Ida Marie Nodland’ın 4 gün önce dolaşmak için evden çıktığını ve bir daha dönmediğini bildirmişti. Kızının çok iyi Türkçe konuştuğunu, yanında pasaportunun da olmadığını ifade eden Hoholm, kayıp kızların saçlarını siyaha boyadıkları öğrenilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.