Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya Halk Eğitim Merkezi ile Hobiler Mesleğe Dönüşüyor

Mudanya Halk Eğitim Merkezi yaz aylarında ürettiği binlerce maske ile adından söz ettirmişti. Yeni normalleşme dönemiyle birlikte açılan eğitim kurumlarından biri de Mudanya Halk Eğitim Merkezi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2021 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mudanya Halk Eğitim Merkezi ile Hobiler Mesleğe Dönüşüyor

Pandemi kuralları çerçevesinde maske, mesafe ve hijyenden ödün vermeyen Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde meslek edindirme kursları da devam ediyor. Bu kurslardan biri olan kuaförlük kursunda yeni zanaatkarlar yetiştiriliyor. Özellikle hijyene dikkat edilen kuaförlük kursuna eğitimciler HES kodu ile katılıyor. Yaklaşık 5 aylık kurs sonucunda yeni bir meslek edinmiş olan kursiyerler, kendi kuaför dükkanlarını açabilecek kadar tecrübeye sahip olabiliyor. Saç bakımından makyaja, şekil vermeden saç deri analizine kadar her ayrıntıyı tek tek öğrenen öğrenciler, hobilerini işe çeviriyor. Mudanya Halk Eğitim Merkezi bugüne kadar yüzlerce kuaför yetiştirdi.

YARATICILIK ÖN PLANDA

Kuaförlük kursu eğitmeni Durcihan Özdemir,  “Bu kursa daha çok kadınlarımız kendisine bakmak, daha bakımlı ve alımlı olmak için geliyor. Bizler de hijyen kurallarından ödün vermeden disiplinli bir şekilde ama bir o kadar da zevkle yaptığımız eğitimlerde kursiyerlerimizin gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Burada özellikle saç mankenleriyle uygulamalı eğitimlerle başlıyoruz ve daha önce denenmemiş modellerin üzerine gidiyoruz. Biraz da sanat için yaratıcılığı ön plana çıkarmak istiyoruz” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.