Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mis Darder Bağış Derneği: Güvenilir Bağış Yapma Rehberi

Bağış yapmak, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın ve toplumda olumlu etki yaratmanın en güzel yoludur.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 16:08
Kaynak: (BÜLTEN)
Mis Darder Bağış Derneği: Güvenilir Bağış Yapma Rehberi

Bağış yapmak, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın ve toplumda olumlu etki yaratmanın en güzel yoludur. Özellikle de kurban bağışı, günümüzün en sık tercih edilen bağış yöntemi olup, ihtiyaç sahiplerinin besin değeri yüksek gıdaya ulaşmasında etkilidir. Ancak bağış yaparken dikkat edilmesi gereken ve izlenmesi gereken bir yol vardır. Güvenilir bir şekilde bağış yapmak için öncelikle araştırma yapmanız gerekiyor. Hayrınızı güvenilir bir şekilde ilgili kişilere ulaştırmak için kar amacı gütmeyen kuruluşları tercih etmeniz önemlidir. Bu kuruluşlar, gelirin büyük bir kısmını hedefine ulaşmak için kullanırlar.

Kuruluşların resmi belgelerini inceleyerek güvenilir bir kurum olup olmadığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra mali bilgileri incelemek de etkili olacaktır. Böylece bağışların nasıl harcandığını ve ne kadarının programa hizmet etmek amacıyla kullanıldığını görebilirsiniz. Kurum ile iletişim halinde olmak. Bağış konusunda kafanıza takılan sorular olduğunda veya programlar hakkında bilgi edinmek için kurum yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz. Amacı sadece ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve hayırlarınızı ulaştırmak olan hayır kurumları ile bağış sürecini şeffaf bir şekilde yürütebilirsiniz. Bağışınızı en iyi şekilde değerlendiren, şeffaf, güvenilir kurumları tercih ederek toplumda gerçekten de fark yaratabilirsiniz.

Bağışçı Olmak Nedir?

Bağışçı olmanın, toplumsal faydaları olduğu gibi kişinin ruhuna iyi gelen bir tarafı da vardır. Bağışçı olmak, toplumsal fayda sağlamak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için maddi ve manevi olarak belirli bir bütçe ayırmak anlamına gelir. Bağışçılar, genellikle kar amacı olmayan yardım kuruluşlarına, yardım kampanyalarına veya hayırseverlik faaliyetlerine katkıda bulunarak toplumsal sorunlara karşı bir çözüm ararlar.

Bağışçılığın Önemi ve Etkisi

Bağışçı olmak, toplumsal olarak olumlu bir değişim yaratmanın ve ihtiyaç sahiplerine umut vermek için önemli bir tercihtir. Bağışlar, eğitim, sağlık, insani yardım ve sosyal adaletin sağlanması gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir. Hayırseverlerin bağışları sayesinde ihtiyaç sahibi kişilerin yaşam kalitesi arttırılabilir, toplumsal eşitsizlik azaltılabilir ve insanları yardımlaşmaya teşvik edebilir.

Bağışçı Olmanın Yolları

Bağışçı olmak için çeşitli yollar vardır. Kişisel olarak bağış yapabileceğiniz gibi yerel veya ulusal olarak bağış organizasyonları yürüten yardım kuruluşlarına da destek olabilirsiniz. Böylece bağışlarınız kimi zaman hiç tanımadığınız insanlar için umut olur. Günümüzde yurt içinde veya yurt dışında bağış organizasyonu yürüten pek çok kuruluş vardır. Mis Darüsselam Derneği, hem yerel hem de ulusal bağış organizasyonları ile binlerce mazlumun gönlünde umut oluyor.

Bağış sürecini şeffaflıkla yürüten dernek, bağışın yapılmasından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar geçen süreç hakkında bağışçıya bilgilendirme yapar. Böyle de bağışçı ve kurum arasında bir güven sağlanmış olur. Bağış yapmak için derneğin yetkili kişilerine ulaşabilirsiniz. Bununla beraber web sitesi üzerinden bağışınızı online olarak da ulaştırabilirsiniz.

Kurban Keserken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bağışçı olmanın, toplumsal olarak faydaları oldukça kuvvetlidir. Kişiler, genellikle kurban bağışı yapar ve ihtiyaç sahiplerinin besin değeri yüksek gıdaya ulaşmasına yardımcı olur. Bunun için yurt içinde ve yurt dışında kurban bağışı organizasyonu yapan hayır kurumları vardır. Özellikle de Afrika kurban bağışı sıklıkla tercih edilen bir bağış türüdür. Öyle ki Afrika’daki toplumlar, yıllardır açlıkla mücadele etmektedir. Yılın her döneminde yapılan bağışlar, bölgedeki ihtiyacı bir nebze de olsa karşılamaktadır. Yurt içinde veya yurt dışında kurban keserken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir;

     *   Hayvan seçimi: Kurbanlık vasfı taşıyan hayvan, veteriner eşliğinde özenle seçilerek alınmalıdır. Sağlıksız, güçsüz ve kusurlu olmamasına dikkat edilir. Aynı zamanda hayvanın yaşının ve cinsinin de kurban edilmeye uygun olması şarttır.

    *    Hayvanın bakımı: Kurbanlık hayvan kesim gününe kadar en iyi şekilde bakılmalıdır. Zaten kesilecek diye aç ve susuz bırakılmamalıdır.

    *    Kesim yeri ve şekli: Kurbanlık hayvanın kesim işlemi mutlaka İslami usullere uygun olarak yapılmalıdır. Birden fazla hayvan aynı yerde kesiliyorsa birbirlerini görmeyecek şekilde konumlandırılması gerekir. Aynı zamanda kesim aletlerinin de keskin olması ve hayvana fazla acı çektirilmemesi gerekir. Kesim yerinin sağlık unsurları nedeniyle kesime uygun titizlikte olması şarttır.

    *    Kesim sırasında İslami kurallara uymak: Kurban kesiminin Allah katında karşılık bulması için İslami usullere uygun kesilmesi şarttır. Kesime başlarken, “Bismillah, Allahü Ekber” diyerek kesim işlemine başlanır.

    *    Kurban etinin dağıtılması: Kesim sona erdiğinde etler eşit parçalara ayrılır ve daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere veya yetimhane, okul gibi kurumlara dağıtılır.

    *    Çevre Temizliği: Kesim işleminin tamamlanmasının ardından çevre temizliğine ve hayvandan geriye kalan atıkları uygun bir şekilde toparlamak önemlidir. Çevre sağlığı ve toplum sağlığı için bu önemlidir.

Uzun yıllardır hayır işleri yürüten Mis Darder Derneği, tüm bağış sürecini hayırseverlerimizle iletişim halinde ve İslami koşullara uygun şekilde yürütür. Yukarıda yer alan tüm dikkat unsurlarını göz önünde bulundurarak hareket eden derneğin tek amacı hayırseverlerin bağışlarını en doğru şekilde ilgili yerlere ulaştırmaktır. Bu adımların doğru bir şekilde uygulanması bu dini sorumluluğun yerine getirilmesi noktasında önemlidir ve ibadetinizin de uygun şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Kaynak:https://www.misdarder.org.tr/kurban-bagisi/

Kaynak: (BÜLTEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.