Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meslek garantili güzellik kursları büyük ilgi görüyor

Bursa’da faaliyet gösteren Essplus Akademi tarafından açılan güzellik kursları yoğun talep görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitimler verilen akademinin kursiyerleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden insanlar da bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2018 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meslek garantili güzellik kursları büyük ilgi görüyor

Kursiyerlerin verdikleri sertifika sayesinde kendi işyerini açabildikleri belirten Essplus Akademi Kurucu Ortağı Gülin Çifçi, Türkiye’de bu kursları veren çok az sayıda kurum olduğuna işaret etti. Farklı ülkelerden ve illerden kursiyerleri ağırladıklarını açıklayan Kurucu Ortak Gülin Çifçi; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay verdiği ve alanında uzman kadrolarımız ile eğitimlerimizi yürütüyoruz. Bu sektörde çalışmak veya kendisini geliştirmek isteyen insanlar kurslarımıza ilgi gösteriyor. Özellikle estetisyenlik, kalıcı ve profesyonel makyaj kursu ile manikür-pedikür ve masaj kurslarımız yoğun talep alıyor. Sertifikasını alan kursiyerlerimiz isterlerse kendilerine işyeri açabiliyor, isterlerse de kalifiye eleman olarak bu alanda iş bulabiliyor” dedi.

KENDİ BAKIMINI PROFESYONELCE YAPMAK İSTEYENLER DE GELİYOR

Düzenledikleri eğitimlere sektörde iş bulmak için gelenlerin yanı sıra kendi bakımlarını bilinçli olarak yapmak isteyenlerin de geldiğine işaret eden Çifçi; “Güzellik ve bakım konusunda kadınlarımız çok daha hassas oluyor. Bu anlamda uygulanan makyaj ve güzellik işlemlerinin ne olduğunu öğrenmek ve kendilerini bilinçlendirmek için eğitim almak istiyorlar. Eğitimlerimiz 1 ay ile 6 ay arasında sürüyor ve eğitimlerin her aşamasında kursiyerlerimize teorik ve pratik bilgiler birebir aktarılıyor” diye konuştu.

HEMEN İŞ BULUYORLAR

Yaklaşık 2 yıldır eğitimler düzenlediklerini söyleyen Kurucu Ortak Çifçi, bugüne kadar 200’ün üzerinde mezun verdiklerini açıkladı. Kursiyerlerin genel anlamda üniversite mezunu olduklarının altını çizen Çifçi; “Kurslarımıza yüzde 60 oranında üniversite mezunu insanlar katılıyor. Farklı alanlarda diploma almış olmasına rağmen bu sektörü tercih eden ve kendisini geliştirmek isteyenler de oluyor. Kurslarımızı başarı ile tamamladıktan sonra sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizle iletişimimiz devam ediyor. Yaklaşık 200 mezunumuz oldu. Bir kısmı zaten kendi işini yapıyordu. Çok daha nitelikli olarak yapmaya devam ettiler. Eğitimlerin ardından kendi işyerini açan kursiyerlerimiz oldu. Bazıları da uzman personel olarak işe başladı. Sektörün gerçek anlamda kalifiye personele ihtiyacı var. Bizler de Essplus Akademi olarak bu alanda en iyi eğitimleri vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.