Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen yönetiminden Bakan Elvan’a ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kamu görevlilerine yapılacak zam yüzde 7.36 olarak belirlenmişti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek, zam konusundaki beklentilerini aktardı.

"Kamuda istihdam modeli kadrolu olmalı"

Kamuda sözleşmeli istihdamın da konuşulduğu ziyarette Yalçın, kamuda sözleşmeliliğin son bulması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Kamudaki sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20’yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kamuda sözleşmelilik son bulmalı, kamuda istihdam modeli ‘kadrolu’ olmalıdır.”

Yalçın, özellikle yerel yönetimlerde 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından muhatap değişikliği ile başlayan süreçte emekçinin ekmeği ile oynandığını, birçok belediyede emekçilerin belediye başkanının iki dudağı arasına hapsedildiğini ifade ederek, “5393’e tabi olarak yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personel her yıl işinden olma korkusunu tekrar tekrar yaşamamalı, kadro biran önce verilmelidir. Emeği yok sayılan sözleşmeli personelin sesi duyulmalı ve emekçi kıyımı son bulmalı” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.