Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LYS Öncesi Yapılması Gerekenler

2015 LYS’ye sayılı günler kala sınava hazırlanan öğrenciler üzerindeki baskı ve stres artıyor

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
LYS Öncesi Yapılması Gerekenler

2015 LYS’ye sayılı günler kala sınava hazırlanan öğrenciler üzerindeki baskı ve stres artıyor. Her sınav öncesi olduğu gibi, aileler de çocuklar da sınav dolayısıyla fazlasıyla heyecanlı. Uzun zamandır bu zorlu sınava hazırlanan öğrenciler, bu sınavla beraber geleceklerine bir nebze de olsa yön verecekler. Bu önemli sınav öncesinde Türkiye’nin sayılı Müzik Psikolojisi uzmanlarından Çağın Mert Öğüt, öğrencilerin zorlu bir süreçten geçtiğini ve gerginlik yaşayabileceklerini belirterek müzik dinlemelerinin kendilerini rahat hissettireceğini söyledi. Müzik dinlemenin sınav gecesi uyurken sınava girecek öğrencilere iyi geleceğini aktaran Öğüt, sabah kalktıklarında da kendilerini daha zinde hissedeceklerini vurguladı.

“SAKİN VE UYUMALARINA YARDIM EDECEK MÜZİKLER DİNLESİNLER”

Uyumadan önce sakin müzikler dinlemeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Çağın Mert Öğüt şunları dile getirdi:
“Hafta sonu çocukları zorlu bir süreç bekliyor. Sınav olacağı için daha fazla gerginlik yaşanabilir. Zaten o akşam gergin olabilecekleri için benim tavsiyem daha sakin müzikler ve uyumalarına yardım edecek müzikler dinlemeleridir. Böylelikle daha rahat uyuyup daha rahat dinlenebilirler. Sabah ise daha coşkulu ve onları daha rahat güne hazırlayacak daha coşku verecek müzikler dinlemeleri, güne bu şekilde başlamaları çocukları daha enerjik bir hale getirebilir. Dolayısıyla hepimiz de böyle umuyoruz inşallah muhteşem ve arzu ettikleri sonuçlarla bu sınavı istedikleri gibi geçirirler. Herkes için iyi olan sonuçlar diliyoruz.”

“SINAV GECESİ EN ÇOK İHTİYAÇLARI SAKİN BİR KAFAYLA DİNLENMEK OLACAK”

Müzik dinlemelerinin hem kendilerini rahat hissettireceğini hem de başarı oranına etki edeceğine dikkati çeken Müzik Psikolojisi Uzmanı Öğüt, sınav öncesi son gecenin önemli olduğunu vurguladı. Öğüt, “Bu şekilde müzik dinlemek başarı oranını artırır. Çünkü o akşam en çok ihtiyaçları olacak şey sakin bir kafayla dinlenmek olacak. Ve kendilerini toplamaları gerekecek. Kendini toparladıktan sonra güne enerjik başladıkları zaman, onları strese iten ve endişelendiren şeylerden birazcık uzaklaştıracak iyi hissetme durumu çok işlerine yarayacaktır. Ne kadar iyi hissederlerse sabah güzel bir uykunun üzerine, stres faktörlerinden uzaklaşıp yapacakları şeye yani sınava ve sınavda başarı göstermeye odaklanırlarsa o kadar iyi olur” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.