Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liseli Gürkan Doğan, CHP Bursa’da en özel aday adayı

Harçlıklarından ve okul bursundan biriktirdiği parayla CHP'den milletvekili aday adayı olan 19 yaşındaki lise öğrencisi Gürkan Doğan, CHP Bursa İl Binası’nda adaylık açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Liseli Gürkan Doğan, CHP Bursa’da en özel aday adayı

2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. CHP Bursa'da da çok sayıda aday adayı basın toplantılarıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Liseli Gürkan'ın adaylık açıklamasına, bir istisna olarak CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan da katıldı. Basın açıklamasında CHP Bursa geçmiş dönem il başkanları İsmet Karaca, Şahin Gencal, Şadi Özdemir, Zafer Yıldız, Ertuğrul Akagündüz, Sadık Çakar, geçmiş dönem Bursa milletvekilleri Yahya Şimşek ve Kemal Ekinci de hazır bulundu.

‘GÜRKAN İLE ÇALIŞMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ’

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, “Gürkan kardeşimizin özel bir durumu var. Kendisi de özel bir insan. Ankara’ya başvurusunu yapmış. Bizden de rica etti, biz de kırmadık. Burada olduğu için aramızda olduğu için çok mutluyuz. İnşallah aday adaylığı sürecinde adaylığa terfi eder. Kendisiyle beraber çalışmaktan da mutluluk duyarız. Tekrar tebrik ediyorum yolunuz açık olsun Gürkan kardeşim” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN EN GEÇ ADAY ADAYIYIM’

Liseli milletvekili aday adayı Gürkan Doğan açıklamasına “Beni bu özel günümde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu aday adaylığı açıklama organizasyonu için İl Başkanımız Turgut Özkan'a da teşekkür ediyorum. Bugün aday adaylığımı resmen açıklıyorum" diyerek başladı. Çocukluğundan beri milletvekili olmayı hayal ettiğini belirten Doğan, “Pazartesi günü Ankara’ya gittim. Resmi başvurumu tamamladım. Şu anda Türkiye’nin en genç aday adaylarından biriyim. 19 yaşındayım, Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi son sınıfta okuyorum. Derslerimde çok başarılıyım, devlet bursu ile okuyorum. Milletvekili aday adaylığı için burs paralarımın bir bölümünü biriktirdim, geçen yaz düğün salonunda çalışarak kendi emeğimle para biriktirdim büyük ölçüde. Biraz da ailem destek oldu. Başvurumu yaptım. Çocukluk hayallerimin peşinde koşuyorum şu anda. 18 yaşımı doldurunca üye oldum, yaklaşık 1 senedir CHP üyesiyim, CHP benim ilk ve tek partimdir” şeklinde konuştu.

Doğan'ın “Milletvekilliğini halkın sorunlarına çözüm bulmak, gençleri temsil etmek için istiyorum. Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Benim milletvekili adayı olmam ya da seçilmem önemli değil, önemli olan partimizin iktidara gelmesidir. Partimizin kazanması, ülkemizin kazanmasıdır. Allahın izniyle 14 Mayıs’ta iktidara geleceğiz, bu iktidarı göndereceğiz. Cumhuriyet’in 100. yılında TBMM 28'nci döneminde umarım iktidara geliriz, ben de partimizde en genç adayı olarak bu rekoru alırım” sözleri alkışlarla karşılandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.