Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kokpitte Rektör Var

Gaziantep Üniversitesi’nin resmi yayın organı GAÜNDEM Dergisi’nin 3. sayısı için objektif karşısına geçen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kokpitte poz verdi. Coşkun, "Gaziantep Üniversitesi uçuyor” dedi.GAÜN’ün vizyon projelerinden...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kokpitte Rektör Var
Gaziantep Üniversitesi’nin resmi yayın organı GAÜNDEM Dergisi’nin 3. sayısı için objektif karşısına geçen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, kokpitte poz verdi. Coşkun, "Gaziantep Üniversitesi uçuyor” dedi.
GAÜN’ün vizyon projelerinden biri olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak tek motorlu, pervaneli ‘Cessna 172SP’ tipi 2 uçak ile çift motorlu DA-42 uçakları inceleyen Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Yakında Gaziantep semaları GAÜN logolu uçaklarla şenlenecek” diye konuştu. 8 yıl önce göreve geldiğinde en büyük hayallerinden birisinin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin kurulması olduğunu belirten Coşkun, “Hayallerimiz gerçek oldu. Öğrencilerimizin eğitiminde kullanacağımız uçaklarımız için Gaziantep Hava Limanı’ndaki hangarımızın yapımı sürüyor. Bu üç uçağımız için yaklaşık 3 milyon TL harcadık” şeklinde konuştu.
Üniversite olarak Gaziantep’in Ortadoğu ve bölgedeki diğer şehirlerle bir kesişme, bakım merkezi olması noktasında ciddi bir tohum attıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizde, pilot, uçak mühendisi, uçak bakım teknisyen ve mühendisleri ile trafik işletmenleri yetiştireceğiz. Gaziantep’in önümüzdeki yıllarda roket, uçak sanayide önemli bir merkez olacağını düşünüyorum. Fakültemiz de inşallah bu yolda atılmış önemli bir adım olacak. Biz Gaziantep Üniversitesi’ne hep ‘Parlayan Yıldız’ diyoruz. Gözümüz hep yükseklerde, ama ayağımız yerde. 2 bin 700’ü dünyanın 98 ülkesinden gelen uluslararası öğrenci olmak üzere, 44 bin öğrenciye sahip kaliteli, dev bir üniversite olan Gaziantep Üniversitesi uçuşunu daha yüksek irtifalarda sürdürecek" dedi.
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, çift motorlu DA-42 model uçak ile yapacağı uçuşu ise hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.