Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay Genel Kurulu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kızılay muhabbet, gönül, vicdan, temsil hareketi olmanın dışında profesyonelce çalışması gereken bir sivil toplum hareketidir" dedi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium’da gerçekleştirilen ’Kızılay...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kızılay muhabbet, gönül, vicdan, temsil hareketi olmanın dışında profesyonelce çalışması gereken bir sivil toplum hareketidir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium’da gerçekleştirilen ’Kızılay Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Bu, herhangi bir kuruluşun herhangi genel kurulu değildir. Bu, özel bir topluluğun ortak gündemle biraraya gelmesidir. Kızılay, bir muhabbet hareketidir çünkü Allah’ın yarattıklarına muhabbet duyamayan, deprem enkazı altında elini uzatıtğı mağdurun elini sıkamayan birisi Kızılay mensubu olamaz. Önce muhabbet. Bu gönül erenlerinin ilk çağrısı muhabbet çağrısıdır. Allah, kainatın her zerresine muhabbet duyanlardan eylesin. Kızılay, bir vicdan hareketidir. Yani, ihtiyaç duyan birisine ihtiyaç elini, beden elini uzattığında onun kimliğini sormamak demektir. Kadın, erkek, çocuk yaşlı, Kürt Arap Türk, herkese aynı vicdani muameleyi yapabilmek demektir. Onun için Kızılay farklı. Biz sormadık, Suriyeli kardeşlerimiz geldiğinde sormadık. Somali’ye gittiğimizde sormadık. Japonya’ya nükleer felaket sonrası giden Kızılay mensupları da sormadık" şeklinde konuştu.
"Kızılay, bir gönül hareketidir" diyen Davutoğlu, "Kızılay’ın kapısından adımını atan kimse mevki, makam ,bodro hesabına giremez, girmemiştir, girmez bundan eminiz. Gönül hareketidir, gönüllüler hareketidir" ifadelerini kullandı.
Kızılay’ın bir temsil hareketi olduğunu anlatan Davutoğlu, "Sizler, dünyanın her yerinde bizi temsil ettiniz. Her köşesine bizden bir mesaj götürdünüz. Kızılay bütün bu özellikleri dışında, muhabbet, gönül, vicdan, temsil hareketi olmanın dışında profesyonelce çalışması gereken bir sivil toplum hareketidir. Muhabbetiniz engin, temsil gücünüz kuvvetli olabilir ama elinizde imkan yoksa, gücünüz kuvvetiniz yoksa bu boyutları harekete geçirmek mümkün olmaz. Kızılay, bütün bu misyonu harekete geçirebilecek, güçlü bir sivil toplum hareketidir" şeklinde konuştu.
Kızılay’ın çok değişik aşamalardan geçerek bugünlere geldiğine dikkati çeken Davutoğlu, Kızılay’ın kuruluşu hakkında bilgi verdi.
"HİLAL VARSA ŞEFKAT, KUDRET VAR"
Davutoğlu, "Türkiye’nin ekonomik imkanları daraldıkça, bu kurumun özünü dokuyan, vicdan, muhabbet boyutu zayıfladıkça Kızılay ciddi şekilde itibar kaybetti. Bu kuruluş, Marmara depremi sırasında ne kadar büyük zaaflarla karşı karşıya kalındığını ortaya koydu. İnsani yardım yapamaz olan bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Hakkını vermek gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlayan AK Parti iktidarları Kızılay’ı asli misyonuna kavuşturdu. Vatan, hepimize emanet. Allah emanete sahip çıkmayı nasip etsin. Son dönemde öylesine donandı ki bugün dünyanın gıpta ile takip ettiği Kızılayımız var. Emeği geçenlere teşekkür borç biliyorum. Kızılaya şefkatli ve kudretli olmak yakışır. Hilale acziyet hele hele zaafiyet yakışmaz. Hilal varsa şefkat, kudret var biz varız, hilal varsa ecdad, merhamet, vicdan var" şeklinde konuştu.
Artık aşkla çalışan Kızılay kadrolarının olduğunu anlatan Davutoğlu, "Gururla ifade ettiğimiz iki husus var, bir 78 milyon vatandaşımız bir ensar olarak mültecileri bağrına bastı. Göçmen hareketi sırasında bağrını aştı. Hem böyle bir şefkat vardı, hem de kudret vardı devletimiz de ki 10 milyar doları aşkın sadece kamptakilere para harcadık, Elhamdüllillah bütçemiz de bereketlendi" dedi.
Suriyelilerle omuz omuza olunduğunu belirten Davutoğlu, "Allah şahit inşallah o Suriyeli çocukların geleceklerini kurmak bize nasip olacak. Bir gönüllü Sivil toplum gönüllüsü doktor hanımefendi mesaj yollamıştı. Mülteci kamplarını gezerken Suriyeli çocuğun başını okşuyor, o da gideceğini söylüyor, Türkiye’ye teşekkür ediyor. O da büyüyünce ne olacaksın diyor, Suriyeli çocuk doktor hanımın gözüne bakarak ’Ben büyüyünce Türk olacağım’ diyor. Suriye söz konusu olduğunda Kızılay oradaydı. Bütün çevre ülkelerde Kızılay vardı ve mevcudiyeti bizi temsil etti" şeklinde konuştu.
"Üçüncü halka, gönül coğrafyamızın her yerinde Kızılay var" diyen Davutoğlu, "Myanmar’a onlarca yıl sonra giden ilk yurtdışı temsil makamı olarak, Arakan’a gittiğimizde de yanıbaşımızda Kızılay vardı" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Kan ihtiyacının yüzde 100’ünü Kızılay karşılar hale gelecek. Kızılay Ar-Ge merkezini kuracak, Kızılay merkezi ve sanatını da kuracaksınız. Kızılay’a herşey yakışır ama en çok yakışan bu hilaldir. Bu bayrak en ileri burçlara taşınacaktır. Kızılay her zaman hükümetlerimizin gündeminde ve bütün bakanlarımızın, bürokratlarımızın, dava yolcularının gönlünde olacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.