Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamerun’da engelli çocukların eğitimine destek

Kamerun’un başkenti Yaounde’de bulunan Ulusal Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından bilgisayar sınıfı kuruldu.TİKA faaliyet gösterdiği coğrafyalarda engelli vatandaşlara...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamerun’da engelli çocukların eğitimine destek
Kamerun’un başkenti Yaounde’de bulunan Ulusal Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından bilgisayar sınıfı kuruldu.
TİKA faaliyet gösterdiği coğrafyalarda engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, Kamerun’un başkenti Yaounde’de bulunan Ulusal Engelli Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki okulda öğrenim gören engelli çocukların kullanımı amacıyla, okul bünyesinde bilgisayar sınıfı kurdu.
Kamerun Sosyal İşler Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen proje ile merkezde öğrenim gören 150’ye yakın çocuğun eğitim olanaklarının iyileştirmesi planlanıyor. 1972 yılında kurulan ve Kamerun Sosyal İşler Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Ulusal Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Kamerun genelindeki engelli bireylere tıbbi ve psikolojik destek vermekte, ayrıca engelli öğrencilere yönelik örgün ve mesleki eğitim hizmeti sunuyor.
Kamerun ile beraber bölge ülkelerde de referans olarak kabul edilen merkezde, bütünleştirici eğitim metodu ile engelli ve engelli olmayan öğrenciler bir arada eğitim görüyor. Merkez ayrıca, bu öğrencilerin toplumsal ve ekonomik yaşama entegrasyonları sağlanmak adına birçok çalışma yürütüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.