Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalbiselim yurt dışına açılıyor

Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yardımlarına hız kesmeden devam ediyor. Dernek başkanı Osman İpekçioğulları yapılan destekleri anlatırken, Ankara’da yapılan temaslardan bahsetti. Yakında Japonya ile bir projeye imza atılacağını gazetemizi ziyaretinde söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalbiselim yurt dışına açılıyor

Vefa destek grubu üyesi olan Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, derneğin faaliyetlerini ve amaçlarını anlatarak, projelerden bahsetti. İpekçioğulları, “Kalbiselim derneği olarak biz, cumhurbaşkanımızın baş danışmanı Prof. Dr. Seyit Sertçelik’i ziyaret ettik. Projelerimizden, faaliyetlerimizden bahsettik. Suriye ile ilgili bir çalışmaları var. Geçen gün de Suriye’ye gitmişler. Biz de Suriye’de çalışmalar yaptığımızdan dolayı, hem Türkiye’de hem de Suriye’de faaliyetlerimizi kendilerine arz ettik. Kendileri çok da memnun kaldılar. Suriye’nin çeşitli yerlerinde briketten yapılmış evlerimiz bulunuyor. Onları görüştük. Hoşuna gittiğini belirtti” açıklamasında bulundu.

“JAPONYA’DAN GELDİLER”

Dernekler Genel Müdürlüğü’ne de gittiklerini ifade eden İpekçioğulları, “Faaliyetlerimizi anlattık. İl Dernekler Müdürlüğü’ne yönlendirdiler. Biz de gidip görüştük. Gereken şartları çıkardılar. Ondan sonra ise Kamu Denetçisi Şeref Malkoç beyi ziyaret ettik. Milletvekillerimizden Refik Özen beye konuk olduk. Yakından çalışmalarımızı takip ettiğini belirtti. Kendi projelerimizi yapalım dedik. Göçmenlerle ilgili projelerinin olduğunu söylediler. Bizim onları yaptığımızı söyledik. Dernekler Masası’na gidip projemizi hayata geçireceğiz. Ekiplerimizi genişleteceğiz. Ondan sonra da güzel bir şekilde hareket edeceğiz. Japonya’dan bir gazete ekibi, bizimle görüşmeye geldi. Çalışmalarımızı takip ettiklerini söylediler. Bize aileleri görmek istediklerini beyan ettiler. Savaş mağduru ailelerle görüştüler. “İhtiyaç malzemesini yazın, ekleyin ve Ankara Japonya Büyükelçiliği’ne verin, ben size yardımcı olacağım” dediler. Projemizi yazacağız ve bizzat oraya gidip sunumu ben yapacağım. Japonya halkı ve hükümetinin sosyal sorumlulukta para konusunda kesinlikle ucu bucağı olmadığını söylediler. Bize kefil olacağını belirttiler.

Miraç Kandili Gecesi’nde 650 aileye erzak ve et gönderdik. Son 1 ay içerisinde yetim ailelerin elektrik, su, doğalgaz ve kiralarını ödedik” ifadelerini kullandı.

“NİMETULLAH HOCAMIZ JAPONYA KÖPRÜMÜZ”

Osman İpekçioğulları, “Yaşamını Japonya’da sürdüren Nimetullah Hocaefendi Kalbiselim Derneği’ne manevi katkı koyuyor.” Dünya çapında özellikle Japonya’da yaptığı çalışmalarla tanınan Nimetullah Hocaefendi Türkiye’ye her gelişinde mutlaka Kalbiselim Derneği ve dernek bünyesinde kayıtlı yetimlerle bir araya geliyor. Kendisinin Japonya’da yaşamına devam ediyor olması kurulan iletişimin kendileri için başka bir anlam taşıdığını ifade eden dernek başkanı Osman İpekçioğulları, “Almanya Hasene Derneği ile omuz omuza çalışmalarımız devam ederken hocamızdan dolayı Japonya ile başlayan temaslarımızı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

30 BİN MASKE AİLELERE DAĞITILDI

Dernek tarafından yapılan hijyen yardımlarından bahseden İpekçioğulları, “Kalbiselim Derneği olarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 30 bin maske, kolonya paketlerini hazırlayıp ailelerimize dağıtımı tamamlandı. Emeği ve katkısı olan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz” dedi.

IRAK’LI TÜRKMENLERE YARDIM

Yerli yabancı ayrımı yapmadan çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Osman İpekçioğulları, “kayıtlı 40 bin ihtiyaç sahiplerinden başka kapımıza gelen her

başvuruyu yöneticilerimiz inceliyor ve gerekli çalışmayı başlatıyoruz” ifadesinde bulundu.

Iraklı Türkmenlere de yardım eden Kalbiselim Derneği erzak bağışında bulundu. Erzakları Kalbiselim dernek yöneticisi Emir Almaç tarafından Irak Türkmen Derneği Başkanı Isam Abdulkadir’e teslim edildi.

BERAT KANDİLİ’NDE 475 AİLEYE ERZAK DAĞITIMI

Berat Kandili’nde yapılan yardımları aktaran İpekçioğulları, “Kalbiselim Derneğimize kayıtlı yetim ve ihtiyaç sahibi 475 kişiye hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan erzak, et ve dondurma dağıtımı gerçekleşmiştir. Rabbim vesile olanlardan ebediyen razı olsun” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ KAYIT ALTINDA

Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği çalışmalarının raporlar halinde her ay devletin gerekli kurumlarına bilgi verildiğini ifade eden İpekçioğulları, “biz koştukça daha fazla yardım malzemesi bize ulaşıyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.