Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Japonya’da kabineden Covid-19 yasa tasarısına onay

Japonya’da kabine, salgın önleme tedbirlerine uymayanların para ya da hapis ile cezalandırılmasını öngören 2 yasa tasarısını onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Japonya’da kabine, salgın önleme tedbirlerine uymayanların para ya da hapis ile cezalandırılmasını öngören 2 yasa tasarısını onayladı.

Japonya’da korona virüs salgını nedeniyle 11 eyalette olağanüstü hal (OHAL) ilan eden hükümet, kamuoyunda dile getirilen tedbirlerin yeterince sert olmadığı yönündeki eleştirilerin ardından hareketi geçti. Kabine, salgın önleme tedbirlerine uymayanların para ya da hapis ile cezalandırılmasını öngören 2 yasa tasarısını bugün onayladı. Muhalefet partilerinin içeriğini aşırı sert bulduğu tasarıların yasalaşması halinde korona virüse yakalanan ancak hastaneye yatmayı reddeden kişilere hapis ya da para cezası verilebilecek. Ayrıca hükümetin sübvansiyon karşılığında çalışma saatlerini kısıtlama çağrılarına uymayan işletmelere de para cezası uygulanacak. Covid-19 hastalarını kabul etmeyen sağlık kuruluşlarının adları ise kamuoyuna ifşa edilebilecek.

Şubat ayında meclise sunulacak

İktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) ve koalisyon ortağı Komeito’nun muhalefeti ikna etmek üzere temaslara önümüzdeki hafta itibariyle başlaması beklenirken, hükümet ise tasarının önümüzdeki ay Ulusal Meclis’te kabul edilmesini hedefliyor.

Yaptırım uygulanmıyor

Korona virüs vakalarındaki artış nedeniyle hükümet 7 Ocak’ta Tokyo ve beraberindeki üç komşu eyalette OHAL ilan etmiş, kısa süre sonra karar kapsamına 7 eyalet daha alınmıştı. 11 eyalette süren uygulama çerçevesinde halka evde kalma, restoran ve benzeri işletmelere ise çalışma saatlerini kısıtlama çağrısında bulunulmuştu. Mevcut yasalar nedeniyle çağrılara uymayanlara yaptırım uygulanamaması bazı kesimlerin eleştirilerine neden olurken, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ise yasal değişiklik yoluyla yaptırımların önünü açacaklarının sinyalini vermişti.

Japonya’daki toplam Covid-19 vaka sayısının dün itibariyle 352 bin 678 olduğu açıklanmış, ölü sayısı da 4 bin 876’ya yükselmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.