Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran: “Yargı, başörtüsü yasası ihlallerini dikkatle takip edecek”

İran Yargı Erki Başkanı Muhsin Ejei, zorunlu başörtüsü yasası konusunda geri adım atmadıklarını söyleyerek, “Yargı, başörtüsü yasası ihlallerini dikkatle takip edecek ve bu konuya özel olarak yaklaşacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İran: “Yargı, başörtüsü yasası ihlallerini dikkatle takip edecek”

İran basınında yer alan habere göre, İran Yargı Erki Başkanı Muhsin Ejei, İsfahan kentinde bir toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede kadınların dışarıda başörtüsü takmamaları konusuna değindi. Başörtüsü takmayan kadınları “Ülkeye savaş açıyor” şeklinde eleştiren Ejei, zorunlu başörtüsü yasası konusunda geri adım atmadıklarını ve bu yasayı ihlal edenlerin yargı tarafından cezalandırılacağını söyleyerek, “Yargı, başörtüsü yasası ihlallerini dikkatle takip edecek ve bu konuya özel olarak yaklaşacak” dedi.

İran İçişleri Bakanlığı tarafından ülkede zorunlu başörtüsü yasasını ihlal edenlere ilişkin dün yayınlanan bildiride ise, “Dini ve geleneksel ilke ve değerlerimizde herhangi bir geri adım olmamıştır. Bakanlık olarak yargı ve diğer ilgili kurumlar ile birlikte başörtüsü ihalelerine izin verilmeyecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.