Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu’ Antalya’da Eyleme Hazırlanıyor

’Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu’, İstanbul Adalar’da başlattığı eylemi Antalya’ya taşıyor.Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, atların tamamıyla özgürleşmesi için mücadele edildiği belirtilerek,...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu’, İstanbul Adalar’da başlattığı eylemi Antalya’ya taşıyor.
Faytona Binme Atlar Ölüyor Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, atların tamamıyla özgürleşmesi için mücadele edildiği belirtilerek, faytonların yoğun olarak kullanıldığı yerler olan İstanbul Adalar’dan başlayan mücadelenin Türkiye’nin dört bir tarafında faytonların kullanıldığı her yerde devam edeceği bildirildi. Mücadelenin ana temasının faytonların atları ağır bir sömürü sisteminde öğütmesi, yok edilenlerin yerine köle pazarında olduğu gibi yenilerinin getirilmesi ve faytonları kullanan herkesin bu sömürüde payı olduğunu kamuoyuna anlatmak olduğu kaydedildi.
“FAYTONA KOŞULAN ATLARIN ÖMRÜ 2 YILA DÜŞÜYOR”
Faytona koşulan atların ömrünün 2 yıla düştüğü belirtilen açıklamada, “Atlar, çok ağır bir sömürü sistemine dahil edilerek sonu hep aynı olan, ağrılı ve acılı bir ölüme mahkum ediliyor. Doğal olmayan bir şekilde yaşamını yitiren, ölürken bile paraya dönüştürülen atların yerine hemen başka atlar getiriliyor. Sıcakta soğukta, açlık ve susuzlukla ölümüne çalıştırılan atlar için eli kırbaçlı bencil insanın fayton şımarıklığını ve atları sadece para kazandıran materyale dönüştüren faytoncuları bundan sonra Türkiye’nin her yerinde deşifre etmeye devam edeceğiz. Mücadelemizin şimdiki durağı Antalya’daki atlar için olacak. Basın açıklamamız 16 Ağustos Pazar saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda olacaktır, herkesin katılmasını bekliyoruz” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.