Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Sen’in 50 bin imzasını milletvekilleri sırtlarında Meclis'e taşıdı

Ankara'da Eğitim-Sen üyesi bir grup, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini TBMM önünde protesto etti. Sendika tarafından eğitime yeterli bütçe ayrılması için toplanan 50 bin imza, eyleme destek veren...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Sen’in 50 bin imzasını milletvekilleri sırtlarında Meclis'e taşıdı
Ankara'da Eğitim-Sen üyesi bir grup, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini TBMM önünde protesto etti. Sendika tarafından eğitime yeterli bütçe ayrılması için toplanan 50 bin imza, eyleme destek veren milletvekilleri tarafından sırtlanarak, komisyon salonuna götürüldü.

Meclis Dikmen Kapı önünde toplanan sendika üyeleri, ‘Ek ödemeler temel ücrete yansıtılsın’ dövizleri açtı. Eğitime yeterli bütçe için toplanan 50 bin imza dolu poşetlerle gelen grup, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı. Eyleme, CHP’li vekiller Mahmut Tanal, Mustafa Kaplan, Musa Çam ile HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan katıldı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca yaptığı açıklamada eğitime yeterli bütçe talebini yerine getirmek için toplandıklarını söyledi. Bütçe görüşmelerinin başladığı andan itibaren bütçenin yetersizliğini dile getirip 50 bin imza topladıklarını ifade eden Karaca, "Eğitime yeterli bütçe, okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılmalı. Ekonomik kayıplarımız karşılanmalıdır. Meclis Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2015 eğitim ve yükseköğretim bütçesi önceki yıllardaki bütçelerin kopyası sayılabilecek bir anlayışla; eğitim sisteminin ve yükseköğretimin en temel ihtiyaçlarını görmezden gelen sorunlu harcamaların dikkate alındığı bir bütçe olarak hazırlanmıştır. Siyasi iktidar, kaçak saraylara makam araçlarına milyarlar bulurken, kamu okullarına yeterli kaynak oluşturmamaktadır." dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri topladıkları dilekçeleri komisyona götürdü. CHP’li Mahmut Tanal ve Musa Çam, çöp poşetlerindeki dilekçeleri sırtlayarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna götürdü. Toplanan grup üyeleri ise olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.