Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’yi Özgürlük Ve İnsan Hakları Kıskacında Ezmeye Çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batı medyasının teröristleri aklamak için büyük çaba gösterdiğini belirterek, terör örgütlerinin ortak hedefi olan Türkiye’yi özgürlük ve insan hakları kıskacında ezmeye çalıştıklarını söyledi.Orman...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, batı medyasının teröristleri aklamak için büyük çaba gösterdiğini belirterek, terör örgütlerinin ortak hedefi olan Türkiye’yi özgürlük ve insan hakları kıskacında ezmeye çalıştıklarını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı “21 Mart Dünya Ormancılık”, “22 Mart Dünya Su” ve “23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri” ve Nevruz Bayramı nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir tören düzenledi.
Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda davetli katıldı.
Program çerçevesinde ayrıca 2016 Çınar Yılı Projesi ile 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi’nin startı verildi.
“DEMOKRASİ İLE DEĞİL TERÖRLE, ÖZGÜRLÜKLERLE DEĞİL TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDİYORUZ”
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin terör konusundaki tavrını eleştirerek, “Sadece teröre karşı mücadele etmiyoruz. Onları destekleyen kesimlerle mücadelede sürekli batılı ülke itirazları ile karşılaşıyoruz. Türkiye’de demokrasi, insan hakları, özgürlükler konusunda sıkıntı varmış. Biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri batı bize dayattığı için değil, milletimiz bunlar layık olduğu için savunuyoruz. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz. Milletimizin tamamı ile birinci sınıf demokrasiye layık olduğuna inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. Böyle olduğu için demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusundaki güçlü duruşumuzu teröre rağmen elbette devam ettireceğiz. Biz demokrasi ile değil terörle, özgürlüklerle değil teröristlerle, insan hakları ile değil terör eylemleri ile mücadele ediyoruz. Buna karşılık batının en son olarak mülteciler ve terör örgütleri karşısındaki ilkesiz tutumu başta olmak üzere bu konuda nasıl sınıfta kaldığını da iyi biliyoruz” dedi.
“TÜRKİYE’Yİ ÖZGÜRLÜK VE İNSAN HAKLARI KISKACINDA EZMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Brüksel’de AB-Türkiye zirvesinin yapılacağı bölgede terör örgütü PKK’nın çadır kurduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bu AB ki PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmiş vasiyette. Tüm AB üyesi ülkeler bu örgütü terör örgütü olarak ilan etmiş, nasıl oluyor da böyle bir terör örgütüne sen orada o çadırları kurduruyor ve onların paçavralarını sallandırıyorsun. Bu samimiyet mi, dürüstlük mü. 1963 yılından bu yana Türkiye’yi kapısında bekleten AB, bu iki yüzlülüğünü hal devam ettiriyor. Diyorlar ki ‘sayın Cumhurbaşkanı niye böyle konuşuyor’. Siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuşmaya devam edeceğim. Biz burada terörle mücadele ederken, kalkıp da orada bu çadırları kurdurursanız kusura bakmayın. Bu sözleri daha çok duyarsınız. Eğer Avrupa ülkelerini örnek alacak olsak sınırlarımızı mültecilere kapatmamız, terör örgütü destekçilerine meclis yanında propaganda imkanı sağlamamız, eli kanlı teröristlerin topraklarımızda cirit atmasına izin vermemiz gerekir. Avrupa’nın en önemli şehirlerinde canlı bomba eylemleri ile masum siviller katledilirken medyamızla, siyasetçilerimizle onların destekçilerine kol kanat germemiz gerekir. Bugün batı medyası bölücü örgüt mensuplarını aklamak, cici çocuklar olarak göstermek için seferberlik halinde çalışmaktadır. Kendilerine yönelik en küçük tehdit karşısında mantık sınırlarını zorlayacak tedbirleri hayata geçirmekten kaçınmayanlar, terör örgütlerinin ortak hedefi olan Türkiye’yi özgürlük ve insan hakları kıskacında ezmeye çalışmakta” diye konuştu.
“TÜRKİYE AB’NİN TEKLİFİNİ PARA PUL İÇİN DEĞİL, İNSANLARIN AŞAĞILANMASINI ÖNLEMEK İÇİN KABUL ETTİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında mülteciler konusunda da değinerek şunları söyledi;
“Türkiye AB’nin mültecilerle ilgili teklifini para pul için değil, bu insanların sınır kapılarında daha fazla aşağılanmasını önlemek için kabul etmiştir. Mülteciler arasında bir insan pazarı kurup, oradan nitelikli eleman seçme gibi gerçekten vicdanla, ahlakla bağdaşmayacak niyetle belirlenecek kotalar arka plandaki trajediyi ortadan kaldırmıyor. 3 milyon mülteci alırken böyle düşünmedik. Yarın tarih bu gerçekleri, bizim de onların da torunlarının önüne getirecektir. O zaman kimin insan hakları için mücadele ettiği, kimin bu değerlere sırtını döndüğü anlaşılacaktır. Bundan sonra Avrupa’dan beklentimiz hiç değilse bu insanlar için kendi ülkelerini yaşanabilir hale getirme çabamıza destek vermeleridir. Suriye’de başından beri ‘Burada bir uçuş yasak bölge ilan edelim ve bu bölgeye Suriye’den çıkmak isteyen kardeşlerimizi yerleştirelim. Türkiye’den de mültecileri oraya döndürelim. Orada konutlar inşa edelim, şehir kuralım. Buranın güvenliğini de koalisyon güçleri temin etsin’ dedik. Suriye’de uçuşa yasak bölge ve terörden arındırılmış bölge teklifimizi kabul edemeyen, buna karşılık mültecilerden şikayet eden herkes ikiyüzlüdür, riyakardır. Sadece Türkiye’ye yönelik terör tehditlerinin engellenmesine de katkı sağlayacağı için bu teklife karşı çıkanların eli, ölen her masumun kanı ile kirlenmektedir. Biz inancımıza uygun şekilde terörle mücadele etmeye de, mazlumların elinden tutmaya da devam edeceğiz. Avrupa varsın kendi öz eleştirisini kendisi yapsın. Bizim burada yapacak çok işimiz var”
“DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANAN ÇALIŞMALAR, GÖNÜLLERİ MÜHÜRLENMİŞ ÇEVRELERCE GÖRÜLMEK İSTENMİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin ağaçlandırma konusunda yaptığı çalışmaları hatırlatarak, “Bir takım çevrele ağaç düşmanlığı ile bizi itham ediyorlar. Dün İstanbul gezi parkında, Ankara ODTÜ’de ağaç bahanesiyle kaos başlatmak istemişlerdi. Bugün Artvin’de ve başka yerlerde aynı niyetle uğraşmaya devam ediyorlar. Halbuki ağaçlandırma alanında Türkiye’nin başarısı ortadadır. Dünyanın takdirini kazanan bu çalışmalar maalesef bizde gönülleri mühürlenmiş bazı çevrelerce görülmek istenmiyor” ifadelerini kullandı .
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.