Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli: “Büyüme Rakamını Teröre Atılmış En Önemli Tokat Olarak Görüyorum”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, 2015 yılında Türkiye’nin yüzde 4 büyüdüğünü belirterek, “Önümüze çıkarılan bunca engele rağmen, tırmandırılan teröre rağmen, Suriye’den gelen 3 milyon mülteciye rağmen Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, 2015 yılında Türkiye’nin yüzde 4 büyüdüğünü belirterek, “Önümüze çıkarılan bunca engele rağmen, tırmandırılan teröre rağmen, Suriye’den gelen 3 milyon mülteciye rağmen Türkiye büyüyor. Ben bu büyüme rakamını teröre atılmış en önemli tokat olarak görüyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşma yapan Gedikli, Türkiye’nin son 15 yılda yaptığı ekonomik hamlelere değindi. Türkiye’nin karşısına çıkan engellere rağmen hızla kalkındığını dile getiren Gedikli, “Türkiye son 15 yılda çok önemli bir hamle yaptı, çok başka bir yere geldi. Bu hamleleri yaparken bir takım odakların, lobilerin içeride ve dışarıda işbirliği yaptığını gördük. E-muhtıra, parti kapatma davası, Gezi olayları. 2013 Mayıs ayını hiç unutmayın. Bu Türkiye tarihinde çok önemli bir andır. Ondan sonraki süreçte terörün tırmandırılması, birçok terör örgütünün bir araya gelmesi, hiçbir araya gelemeyeceğini düşündüğümüz odakların beraber hareket etmesi. PKK dağdan CHP’ye çağrı yapıyor, ‘gel işbirliği yapalım’ diyor. CHP buna cevap veriyor, HDP’ye çağrı yapıyor ‘gel AK Parti’yi yıkmak için beraber cephe açalım’ diyor. Paralel yapı var, bazı ülkeler var. Terörü de bu perspektife almak lazım. Bunlar Türkiye’yi durdurabilmek için, Türkiye’yi engellemek için üretilmiş bir şey. Terör, bu odakların ellerinde kalmış son malzemedir” diye konuştu.
“Terörle Türkiye’yi durdurabileceklerini sanıyorlar" diyen Gedikli, şöyle devam etti:
“Onlar böyle düşünürken 2015 yılı büyüme rakamları açıklandı. 2015 yılının son çeyreğinde büyüme rakamı 5.7, 2015 yılının tamamında Türkiye yüzde 4 büyüyor. Önümüze çıkarılan bunca engele rağmen, tırmandırılan teröre rağmen, Suriye’den gelen 3 milyon mülteciye rağmen Türkiye büyüyor. Ben bu büyüme rakamını teröre atılmış en önemli tokat olarak görüyorum.”
“PARLAMENTER SİSTEM ARTIK BU SİNERJİYİ YÜRÜTEMİYOR”
Başkanlık sistemiyle ilgili bilgiler veren Gedikli, “Niye başkanlık sisteminden bu kadar bahsediyoruz. Bu bir kişinin meselesi midir? Sadece bir kişi başkan olsun diye mi bunlar konuşuluyor? Bunu söyleyenlere şunu söyleriz; ‘Siz de çalışın, gelin aday olun, 5 yıl siz yönetin’. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir anda bir ortak aday çıkardılar zaten. Bir anda bir araya geldiler, bir çatı aday çıkardılar. Başkanlık seçimi herkese açık. Türkiye’de milli iradeyi sahaya en iyi yansıtan ve siyaset vizyonunda sahada en iyi uygulanmasını getirecek sistem başkanlık sistemidir. Parlamenter sistem artık bu sinerjiyi yürütemiyor. Şuandaki durum fiilen yarı başkanlık sistemidir. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir hükümet var. Bu iki başlılık gibi bir durum. Bu yürütme sistemini bir yerde toplamak lazım. Parlamenter sistem Türkiye’de 70’li yıllardan beri sorunludur. Başkanlık sistemi yasama, yürütme, yargı erklerinin birbirini daha iyi dengelediği ve daha etkin adayların ortaya çıkağı bir sistem” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.