Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’yı bilişim merkezi yapacağız

Bilişim sektöründe hak ettiği yerde olmayan Bursa’da, sektör gönüllülerinin kurduğu BİSİAD, yeni yönetimiyle oldukça iddialı çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor. Başkan İdris Doğrul, “Geleceğin mesleği bilişimi Bursa’mıza ve gençlerimize sevdireceğiz. Şehrimizi bilişim üssü olması adına ter dökeceğiz, kafa yoracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2021 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2021 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’yı bilişim merkezi yapacağız

HABER: BİLAL KAYAALTI

Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkan seçilen İdris Doğrul, geleceğin mesleği bilişimi gençlere sevdireceklerini belirterek,  “En büyük hedefimiz sanayi, kültür ve tarih şehri Bursa’ya Bilişim konusunda ekosistem kurmak” diye konuştu.

İdris Doğrul başkanlığındaki BİSİAD’ın Nesrin Erdem, Hüseyin Ocağışen, M. Serkan Aksoy, Yiğit Kiremitçi, Cemil Fidanlıgül, Zuhal Soyaslan, Ömer Kılınç ve Tanser Çobanoğlu gibi genç bilişimcilerden oluşan çiçeği burnundaki yönetimi mesaiye hızlı başladı. Yönetim Kurulu üyeleriyle sık sık bir araya gelerek Bursa’yı bilişim üssü yapmakta kararlı olduklarını vurgulayan BİSİAD Başkanı Doğrul, işsizliğin ülkede bilişim ile yeni doğan fırsatları değerlendirerek aşabileceklerini belirtti.

GENÇLERİ, TEMBELLİĞE DEĞİL BİLİŞİME ÖZENDİRECEĞİZ

Gençleri tembelliğe alıştırma yerine bilişeme özendirmeyi gaye edindiklerini ifade eden Başkan Doğrul şunları söyledi: “Gençlerimizin yüksek öğrenim sonrası işsiz kalmasını kabullenemiyoruz. Öncelikle akıllı telefon, tablet ve bilgisayar başında oyunla zaman geçirilmesine kızmakla birlikte çocuk ve gençlerimizin bu enerjilerini üretime nasıl yönlendirmenin derdiyle dertleneceğiz. Bir zamanlar gençleri ev köşelerinden kurtarmak için spor aktivitelerine yönlendirme modaydı. Gelişen teknolojiyle birlikte KDV’si yüksek ihracaat için gençlerimizi henüz çocuk yaşta bilişime yönlendirmenin telaşına düştük. Bilişim için kolları sıvıyoruz. Şehir dinamiklerinin de görüşünü ve desteğini alarak adımlar atacağız, Artık bazı şeyleri konuşmaktan uygulamaya koyma vakti geldi. Bizler özgül ağırlığı olan bir derneğiz; bilgimiz ve özgül ağırlığımızın büyüklüğünü Bursa ve tüm Türkiye’de hissettireceğiz. Kentimizde bilişim konusunda bir ekosistem kurulması konusunda yoğunlaşarak, kentimizin bilişim şehri olması için çabamız devam edecek. Bursa’da bilişim konusunda danışılan bir STK olmak için çalışacağız. Bilimin ve bilişimin özel insanlarından oluşuyoruz. Kendimizin kıymetini önce bizler bilelim ve bu kapsamda kendimizi motive edelim. Hepimiz işletmelerimizin patronuyuz. O halde, bunun gereği gibi davranarak, saygınlığımızı arttırmak için derneğimizin çatısı altında hep beraber çalışacağız” dedi.

‘ ETİK VE ŞEFFAF DAVRANACAĞIZ’

Bilişim etiği konusunda ciddi gayretlerinin olacağını dile getiren BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, bilişim sektöründe kentte güç birliği oluşturmayı amaçladıkları kaydederek, “Türkçemiz güzel; Türkçemizin bilişim sözlüğüne yeni değerler katmak için bir çalışma başlatmak istiyoruz. Gençlerimize özen göstereceğiz. Onları motive edeceğiz, Bilişim yarışmaları düzenleyeceğiz. Meslek liselerine, MYO ve Üniversitelere bilişim konusunda daha etkin dokunacağız. Bilişim profesyonellerinin üyelikleri konusunda davetlerimiz devam edecek. Derneğimiz üyeleri ve Bursa’da faaliyet gösteren diğer bilişim firmaları ile birliğimizi ve gücümüzü etkin hale getirmek için çaba göstereceğiz. Bursa’da bilişim konusunda bir ekosistem kurulması konusunda çalışacağız. Bursa’nın bilişim kenti olması için çabamız devam edecek. Kentimizin teknoloji kurumları ile daha sıkı temasta olacağız ve onları zorlayacağız” şeklinde konuştu.

‘YAZILIMI DEVLET YAPMASIN’

 Yerel yönetimler ile akıllı şehircilik konularında zorlayıcı olacaklarının altını çizen Doğrul, bilişimde modaya uyan içi boş olan projeler hususunda yapıcı eleştirilerde bulunarak gerçekçi olunması için çaba sarf edeceklerini vurguladı. Avrupa Birliği (AB) bilişim projelerinde yer almayı hedeflediklerini anlatan Doğrul, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Yeşil Mutabakat ve benzeri başlıklardaki fırsatları hep beraber değerlendireceğiz. Devletin yazılım yapmaması konusuna karşı duruşumuz devam edecek. Diğer STK’lardan gelen tüm fikirlere açık olacağız ve onlarla süreklilik arz eden bir temasımız olması için caba göstereceğiz. Derneğimizi 30. yılımıza hep beraber birlik içinde taşıyacağız. Misyon ve vizyonumuzun bize yüklediği sorumluluk çerçevesinde derneğimizi daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.